«Τρικυμία» του Σαίξπηρ από το Θέατρο Ρόδα

«Τρικυμία» του Σαίξπηρ από το Θέατρο Ρόδα

Tην Τρικυμία του Σαίξπηρ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα ΡΟΔΑ - Η παράσταση ανεβαίνει φέτος ξανά, μετά από 20 χρόνια, σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

fb-promo-viva-1200x1200__1_
Τα μέλη της ομάδας ΡΟΔΑ ζωντανεύουν, όπως πάντα, τους χαρακτήρες μέσα από ιδιαίτερη, μακρόχρονη προετοιμασία και δημιουργούν μόνοι τους κάθε μέρος της παραγωγής. Οι εντυπώσεις από το λόγο, τη μουσική και τα χορικά της παράστασης φέρνουν άμεσα το θεατή σε επαφή με τον πανάρχαιο ρόλο του θεάτρου, που έχει τη δύναμη να λειτουργεί θεραπευτικά ακόμη και σήμερα.

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στο τελευταίο θεατρικό έργο του μεγάλου συγγραφέα, σε μετάφραση του Δημήτρη Περετζή. Στην Τρικυμία θα ακουστούν ζωντανά φλάουτο, πιάνο και κρουστά από τους Τάκη Πατερέλη, Πία Πιερράκου και Γιώργο Ντούνη.

IMG_2489-viva-591x600


Κλείσιμο
Το έργο πραγματεύεται μια περιπέτεια λίγων ανθρώπων, γραμμένη από τον Σαίξπηρ, που μας αποκαλύπτει κόσμους παράξενους με μάγους και ξωτικά, αν και τόσο όμοιοι με όλα τα κωμικοτραγικά που ζούμε σήμερα. Ένας δούκας διωγμένος από την πατρίδα του, αποκλεισμένος σε ερημονήσι, θα κάνει τα πάντα για να επιβιώσει. Στο νησί αυτό τα πνεύματα της φύσης πασχίζουν να ελευθερωθούν από την κυριαρχία των κατώτερων ενστίκτων του ανθρώπου που περιγελούν την καλοσύνη.


Όμως ο χρόνος λιγοστεύει και η αγωνία μεγαλώνει. Θα καταφέρει ο εξόριστος Πρόσπερος να εξασφαλίσει ένα μέλλον για το παιδί του, που με τόσους κόπους μεγάλωσε στη μοναξιά του τόπου αυτού; Τι θα κερδίσει προκαλώντας την Τρικυμία;
Η αγριεμένη θάλασσα σπρώχνει σοκαρισμένους τους ταξιδιώτες στην ακτή, αποκαλύπτοντας τι ενδιαφέρει πραγματικά τον καθένα τους. Πρίγκηπες, ευγενείς και σύμβουλοι συνθέτουν την εικόνα της εξουσίας με τις ευθύνες και τις δολοπλοκίες που τη συνοδεύουν. Οι ναύτες και οι ακόλουθοι έχουν τα πάθη των ανθρώπων που δουλεύουν για να ζήσουν. Το σκηνικό του έρωτα ζωντανεύει για ένα νεαρό ζευγάρι.

Στο κέντρο στέκει ο άνθρωπος και η προσπάθειά του να αποκατασταθεί η σχέση του με ότι συμβαίνει στη ζωή του. Κανείς δεν μένει πια ο ίδιος μετά απ’ την ΤΡΙΚΥΜΙΑ, που με την μαεστρία της θεατρικής πένας του Σαίξπηρ, δίνει την ευκαιρία στο θεατή να δει τη ζωή του με άλλο βλέμμα.




Η Ομάδα ΡΟΔΑ, με ιδρύτρια τη Μαρία Περετζή, δημιουργεί εδώ και 28 χρόνια. Οι θεατρικές και μουσικές παραγωγές της έχουν τύχει ευνοϊκών κριτικών από ευρύ φάσμα του Ελληνικού τύπου.


Το βλέμμα και ο τρόπος δουλειάς της έχουν γίνει κινηματογραφικό θέμα (Ντοκιμαντέρ «Στο κέντρο του κύκλου», Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017). Τηλεοπτικό αφιέρωμα σε τρείς παραστάσεις της έχει γίνει από το Αμερικανικό κανάλι CNN. Το Βραβείο ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (2014) έχει απονεμηθεί στο μέλος της Δημήτρη Γασπαράτο, για την ερμηνεία του ως Γκιλγκαμές στο ομώνυμο θεατρικό έργο της ΡΟΔΑ.




Οι Παραστάσεις θα λάβουν χώρα την 1η Σεπτεμβρίου 2019 στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα (ώρα 9 μ.μ. στο Φεστιβάλ «Στη σκιά των βράχων») και στις 20 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής» (ώρα 9 μ.μ. στο Φεστιβάλ Ηλιούπολης). Προπώληση εισιτηρίων από το VIVA.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης