Νάνα Μούσχουρη: Παρέλαβε το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής»

Νάνα Μούσχουρη: Παρέλαβε το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής»

Από την Γαλλική Δημοκρατία

nana-mousxouri-1080x706
H Νάνα Μούσχουρη παρέλαβε εχθές, σε μία άκρως συγκινητική τελετή, το παράσημο του "Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής" (Commandeur de l'ordre nationale de la Legion d'honneur) από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα κο Christophe Chantepy.

1

ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟΥ, ΜΑΚΗΣ ΜΑΤΣΑΣ



Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας. Ο πρέσβης της Γαλλίας εξήρε το έργο της Νάνας Μούσχουρη και την προσφορά της στον πολιτισμό τόσο της Γαλλίας όσο και της Ελλάδας καθώς και την προσφορά της στην UNICEF ως πρέσβειρα καλής θελήσεως.

Η Νάνα Μούσχουρη μιλώντας και στα Γαλλικά και στα Ελληνικά ευχαρίστησε την Γαλλία για όλα αυτά που της έχει προσφέρει από το 1961 που έφυγε από την Αθήνα μέχρι σήμερα, δήλωσε ότι θεωρεί την Γαλλία δεύτερη πατρίδα της και τόνισε ότι η ταυτότητά της παραμένει ελληνική και αυτό είναι κάτι που δε θα αλλάξει ποτέ.

3
Κλείσιμο

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΑΝΑ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ



Πολλοί φίλοι της Νάνας Μούσχουρη έδωσαν το παρών στην λαμπρή τελετή που έλαβε χώρα στο υπέροχο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα : Η πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς με τη σύζυγο του Αθηνά Κρητικού, η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα, ο Τίμης Χριστοδούλου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάκης και η Μαργαρίτα Μάτσα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Λίζα Έβερτ, η Ηρώ Σαϊα, ο Γιώργος Περρής, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Άρης Δαβαράκης, η Αγαθή Δημητρούκα, η Λιλή Ελευθερίου, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, η Μανουέλα Παυλίδου κ.α.

Αυτή η διάκριση είναι η τέταρτη για τη διεθνή Ελληνίδα τραγουδίστρια που της απονέμεται από τη Γαλλία, μετά από αυτήν του "Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών" (Chevalier des Arts et de Lettres) το 1986, του "Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής" (Chevalier de l'ordre nationale de la Legion d'honneur) το 1997 και του "Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής" (Οfficier de l'ordre nationale de la Legion d' honneur) το 2007.

4

H Νάνα Μούσχουρη με την οικογένειά της

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης