Η ταινία «Matternet» στις «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»

Η ταινία «Matternet» στις «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»

Στο "Matternet" o Έλληνας μηχανικός Ανδρέας Ραπτόπουλος, ψάχνει, ταξιδεύει και ανακαλύπτει νέες εφαρμογές που δίνουν λύσεις σε δύσκολα κοινωνικά προβλήματα

MATTERNET_2
Ο δεύτερος κύκλος κοινωνικών ντοκιμαντέρ «Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους»  συνεχίζει τις προβολές του στην ΕΡΤ2, κάθε Τετάρτη στις 21:50.

Στο νέο επεισόδιο της σειράς με τίτλο "Matternet", o Έλληνας μηχανικός Ανδρέας Ραπτόπουλος, ψάχνει, ταξιδεύει και ανακαλύπτει νέες εφαρμογές που δίνουν λύσεις σε δύσκολα κοινωνικά προβλήματα. Σε ένα πανεπιστήμιο στους χώρους της ΝASA, το Singularity University, που οργανώνει ένας άλλος Έλληνας της διασποράς, ο Πήτερ Διαμάντης, καταφέρνει να πραγματοποιηθεί ένα ουτοπικό όνειρο: ο Ραπτόπουλος, πρώτος, κατασκευάζει drones για ειρηνικό στόχο ως τρόπο ενίσχυσης τριτοκοσμικών πληθυσμών και πόλεων που αποκλείονται λόγω καιρικών συνθηκών και φτώχειας.



Κλείσιμο
Μια πορεία που ξεκινάει από το Πολυτεχνείο, φτάνει στο Λονδίνο και καταλήγει στο Σαν Φρανσίσκο, το Silicon Valley, την Amazon και τέλος στα δύσβατα βουνά της Μογγολίας δημιουργώντας ένα νέο δίκτυο μεταφοράς κι επικοινωνίας που δεν είναι πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΣΕΝΑΡΙΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Μενέλαος Καραμαγγιώλης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Μενέλαος Καραμαγγιώλης
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΛΟΝΔΙΝΟ : Tania Freimuth
ΜΟΝΤΑΖ : Γιάννης Ξηρουχάκης
ΗΧΟΣ: Στέλιος Μπουζιώτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης