Σήμερα στην Αθήνα η πρεμιέρα για το 2018 της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

foto-elson1

Στις 20:00 στην Αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο - Θα ακολουθήσει δεύτερη συναυλία στις 17 Δεκεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη - Οι συναυλίες υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

Στις 20:00 το βράδυ σήμερα πραγματοποιείται στην Αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ η πρώτη από τις δύο συναυλίες με τις οποίες ανοίγει η αυλαία της δεύτερης καλλιτεχνικής περιόδου για την Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ).

Τη διεύθυνση της ορχήστρας θα έχει ο ιδρυτής και μουσικός διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, Διονύσης Γραμμένος, ενώ στη σημερινή συναυλία θα συμπράξει η κορυφαία Ελληνίδα σολίστ πιάνου, Αλεξία Μουζά.

Θα ακολουθήσει μια δεύτερη συναυλία, στις 17 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, στην οποία θα συμπράξει ο κορυφαίος Έλληνας σολίστ πιάνου, Βασίλης Βαρβαρέσος.

Στις συναυλιές θα παρουσιαστεί, μάλιστα, σε παγκόσμια πρεμιέρα το έργο με τίτλο «ΑΤΛΑΣ», το οποίο δημιουργήθηκε για την ΕΛΣΟΝ από τον διεθνούς φήμης συνθέτη Harry Stafylakis.

Η είσοδος στις συναυλίες της ΕΛΣΟΝ είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα δελτία προτεραιότητας θα διανέμονται στον χώρο διεξαγωγής των συναυλιών δύο ώρες πριν την έναρξή τους.

Οι συναυλίες και η λειτουργία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο υποστηρίζονται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το οποίο είναι ιδρυτικός χρηματοδότης της.

Το πρόγραμμα των συναυλιών

Harry Stafylakis (1982-) «ΑΤΛΑΣ» σε παγκόσμια πρεμιέρα
Frederic Chopin Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 σε φα ελάσσονα, έργο 21
Felix Mendelssohn-Bartholdy Συμφωνία αρ.5 σε ρε μείζονα/ ελάσσονα, έργο 107, «της Μεταρρύθμισης»

- Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα 20:00 Αίθουσα “Σταύρος Νιάρχος” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

- Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, Ώρα 20:00 Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η ταυτότητα της ΕΛΣΟΝ

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελείται από 45 νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια, καθώς και Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό.

Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας, σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών, αποσκοπώντας κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών.

Μετά από τέσσερις δυναμικές συναυλίες που πραγματοποίησε στην Εθνική Λυρική Σκηνή τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, η ΕΛΣΟΝ με τις δύο αυτές συναυλίες καλωσορίζει τα 30 νέα μέλη της Ορχήστρας από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία επιλέχθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο κατόπιν ακροάσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα και Κέρκυρα, ενώ παράλληλα προγραμματίζει και άλλες συναυλίες το 2019.

ΣΧΟΛΙΑ

Ποτέ

δεν θα παίξουν έργα του Lully, Jean-Baptiste. Παραείναι Μεγαλοπρεπής για τους Έλληνες και την Ελλάδα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

book

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα ρεαλισμού, άλλοτε άγριο κι άλλοτε βαθιά συγκινητικό που θέτει ηθικά διλήμματα, κι εστιάζει στα γονεϊκά πρότυπα, στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη θυσία της υπέρτατης αγάπης

Andrea_Bocelli-photo

Θα φέρει στις καλλιτεχνικές του αποσκευές, την αύρα της τεράστιας καριέρας του και των συνεργασιών του με σύγχρονους ζωντανούς θρύλους του λυρικού θεάτρου