«Σίγησε» η φωνή των Δωδεκανήσων, Άννα Καραμπεσίνη

karampesini

Πέθανε σε ηλικί 95 ετών - Μαζί με την αδερφή της Ευτυχία Σαρρή, τραγούδησαν  παραδοσιακά τραγούδια και συνέβαλαν στην ανάδειξη της μουσικής παράδοσης της Κω και των Δωδεκανήσων

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρονών η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της παραδοσιακής και δημοτικής μουσικής 'Αννα Καραμπεσίνη από τις πιο γνωστές φωνές του Αιγαίου. Η ηλικιωμένη τραγουδίστρια νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Κω.

Η 'Αννα Σαρρή-Καραμπεσίνη γεννήθηκε στην Αντιμάχεια της Κω και από μικρή ηλικία φάνηκε το ταλέντο της στο τραγούδι, καθώς οι γονείς της ασχολούνταν με τη μουσική και το τραγούδι.

Μαζί με την αδερφή της Ευτυχία Σαρρή, τραγούδησαν για πολλά χρόνια παραδοσιακά τραγούδια και συνέβαλαν σημαντικά στην ανάδειξη της μουσικής παράδοσης της Κω και των Δωδεκανήσων.

Στην Αθήνα στις αρχές του ΄50 η συνάντησή της με τον Σίμωνα Καρά ήταν καθοριστική για την μετέπειτα καλλιτεχνική πορεία της 'Αννας.

Η 'Αννα με την συνοδεία της αδελφής της Εφης, ηχογράφησαν 23 δίσκους των 33 στροφών.

Η 'Αννα και η Εφη εκτός των δίσκων πήραν μέρος σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και σε προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας .

Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία της 'Αννας Καραμπεσίνη σε εκδηλώσεις για τους Έλληνες της ομογένειας σε Αμερική, Καναδά και Αυστραλία.

ΑΝΝΑ ΚΑΡΑΜΠΕΣΙΝΗ ~ ΕΦΗ ΣΑΡΡΗ

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πετρος Πανου

Μια υπέροχη φωνη, αλλά κυρίως ένας υπέροχος δοτικός και βασανισμένος άνθρωπος. Που χαμογελούσε πάντα και υπέμενε τις μεγάλες δυσκολίες της ζωής της. Το δυοσμαράκι του Αιγαίου, η κυρία Αννα. Η μουσική μας είναι φτωχότερη. Η κ.Αννα τραγουδούσε μέχρι και στα τελευταία της. Νιώθω τιμή που τη γνώρισα

Πάνος (ΟΧΙ Σκρλτς)

Να την αναπαύσει ο Θεός Ταλεντάρα ...

acritas

Η Ελλάδα γίνεται φτωχότερη. Μια αυθεντική παραδοσιακή φωνή από αυτές που συντρόφευαν και κράτησαν όρθιο τον Ελληνισμό έσβησε. Απέραντη ευγνωμοσύνη κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα μας πρόσφερες η κ Άννα. Τώρα θα μαγεύεις και τους αγγέλους στις γειτονιές που σεργιανάς!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

foto-lida-1

Σύμφωνα με την μυθολογία η Λήδα ήταν μια μυθική βασίλισσα της Σπάρτης που απέκτησε παιδιά τόσο από τον Δία όσο και από τον βασιλιά της Σπάρτης Τυνδάρεω -  Ανάμεσα στα παιδιά της ήταν οι Διόσκουροι, Κάστωρ και Πολυδευκής, και η Ωραία Ελένη

23