Ο μεγάλος σεισμός των 369 νεκρών στο Μεξικό αποκάλυψε ναό 1.000 χρόνων των Αζτέκων

mexmain

Οι αρχαιολόγοι που ανακάλυψαν το ναό ύψους έξι μέτρων και ένα ζιγκουράτ χρησιμοποίησαν ένα ειδικό ραντάρ που σαρώνει ολόκληρες περιοχές - Τα κτίρια είχαν εξαφανιστεί εξαιτίας ενός μεγάλου γεωλογικού φαινομένου περίπου το 1.150

Πριν αρκετούς αιώνες, ένας μεγάλος σεισμός ή κάποιο άλλο ισχυρό φυσικό φαινόμενο, προκάλεσε την καταστροφή μίας ιερής πόλης των Αζτέκων, στην οποία υπήρχε ένας μεγάλος ναός. Σχεδόν χίλια χρόνια μετά, ένας άλλος μεγάλος σεισμός, στο Μεξικό, με 369 θύματα, επανέφερε στην επιφάνεια τον ναό των Αζτέκων, ο οποίος είχε εξαφανιστεί σχεδόν από το 1.150!

Ο μεγάλος σεισμός που έπληξε πέρυσι το Μεξικό, προκαλώντας τεράστιες καταστροφές και εκατοντάδες νεκρούς, «γκρέμισε» το βουνό που είχε καλύψει τον ναό των Αζτέκων, ο οποίος αποκαλύφθηκε μετά από σάρωση που έκαναν με ειδικό ραντάρ οι επιστήμονες.

Ο σημαντικός αυτός ναός εντοπίστηκε μαζί με ένα ζιγκουράτ (πυραμίδα με τη μορφή σκάλας), η οποία ήταν γνωστή ως Teopanzolco, στην πόλη Cuernavaca, στην επαρχία Μορέγιος. Οι ειδικοί που εξέτασαν τα ευρήματα, αποφάνθηκαν σε πρώτη φάση ότι πρόκειται για κτίρια που είχαν χαθεί σε ένα μεγάλο γεωλογικό φαινόμενο, περίπου το 1.150.

mex1

Στην πόλη έμενε μία φυλή ονόματι Tlahuica, η οποία επικρατούσε την εποχή εκείνη στη περιοχή που σήμερα ονομάζεται Μορέγιος. Εκτός από τον μεγάλο ναό και το ζιγκουράτ, «αναδύθηκαν» στην επιφάνεια πλήθος από κεραμικά σκεύη και αγαλματίδια, τα οποία αναδεικνύουν την κουλτούρα της εποχής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο ναός είναι τουλάχιστον έξι μέτρα ύψος και τέσσερα μέτρα πλάτος. Μία από τις αρχαιολόγους που εξέτασαν τα κτίρια που βγήκαν στην επιφάνεια, δήλωσε ότι έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές και ότι εγκυμονεί τεράστιος κίνδυνος για τη σταθερότητά τους, αν ξεθαφτούν τελείως από το χώμα.

Ο σεισμός στο Μεξικό που χτύπησε στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, προκάλεσε τον θάνατο 369 ανθρώπων, οι περισσότεροι εκ των οποίων προέρχονταν από το Μέξικο Σίτι.

mexmain

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kazantzakis

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εκθέσεις, προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ, λογοτεχνικές διαλέξεις για τον σπουδαίο συγγραφέα, αλλά και συναυλίες με τη συμμετοχή του δεξιοτέχνη της λύρας και τραγουδοποιού, Πέτρου Σαριδάκη

ethniko_main01

Το νέο του «σπίτι» στο Ισόγειο του ιστορικού Θεάτρου REX, το οποίο ανακαινίστηκε με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και άλλων γενναιόδωρων χορηγών, απέκτησε από εφέτος το Μικρό Εθνικό, προκειμένου να φιλοξενηθούν η «Παιδική και Εφηβική Σκηνή» του Εθνικού Θεάτρου.

jhyuhw

Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου, το Παρίσι μετατρέπεται σε ένα μεγάλη πασαρέλα με αφορμή την νεα έκδοση της Εβδομάδας Μόδας.