Η Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» του Περικλή έρχεται σε μία μοναδική εικονική αναπαράσταση

Η Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» του Περικλή έρχεται σε μία μοναδική εικονική αναπαράσταση

Tα εντυπωσιακά κτίρια του ιερού βράχου και ο Παρθενώνας αποκτούν τις φυσικές τους διαστάσεις μαζί με όσες λεπτομέρειες διασώζονται από τις καταγραφές

Μια διαδραστική περιήγηση στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., όπου θα ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια του, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο σινεθόλο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από τις 24 Μαρτίου.

Οι θεατές, με την παράσταση «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών», θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εντυπωσιακά κτίρια του ιερού βράχου, τον Παρθενώνα και τον εντυπωσιακό διάκοσμό του στις φυσικές τους διαστάσεις μαζί με όσες λεπτομέρειες διασώζονται από τις καταγραφές.

Ναοί και αγάλματα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη και φυσικά το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς δίνουν μία εικονογραφημένη αποτύπωση όλων όσων τα ιστορικά βιβλία περιγράφουν στις μελέτες τους.

Για το 45λεπτο αυτό έργο συνεργάστηκαν ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ενώ επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη ολοκληρώθηκε η διαδικασία. 

Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000, από 24/3, Γενική είσοδος: € 10, μειωμένο εισιτ.: € 8

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οι ιστορικοί θα γράψουν.

Ο χρυσός αιώνας του Περικλή από τη μια,και η Χρυσή εποχή του Ανδρεα Παπανδρέου από την άλλη. Αντρέα σε ευχαριστούμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

cinema01

Ο σκηνοθέτης Άγγελος Φραντζής και η ηθοποιός Κάτια Γκουλιώνη, ζευγάρι στη δημιουργία και τη ζωή, ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους για το «Ακίνητο ποτάμι», μια διεθνή συμπαραγωγή με γυρίσματα στη Σιβηρία και τη Λετονία.