Η Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» του Περικλή έρχεται σε μία μοναδική εικονική αναπαράσταση

Η Αθήνα του «Χρυσού Αιώνα» του Περικλή έρχεται σε μία μοναδική εικονική αναπαράσταση

Tα εντυπωσιακά κτίρια του ιερού βράχου και ο Παρθενώνας αποκτούν τις φυσικές τους διαστάσεις μαζί με όσες λεπτομέρειες διασώζονται από τις καταγραφές

Μια διαδραστική περιήγηση στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ., όπου θα ανασυντίθενται μπροστά στα μάτια του, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό στο σινεθόλο του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», από τις 24 Μαρτίου.

Οι θεατές, με την παράσταση «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών», θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τα εντυπωσιακά κτίρια του ιερού βράχου, τον Παρθενώνα και τον εντυπωσιακό διάκοσμό του στις φυσικές τους διαστάσεις μαζί με όσες λεπτομέρειες διασώζονται από τις καταγραφές.

Ναοί και αγάλματα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη και φυσικά το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς δίνουν μία εικονογραφημένη αποτύπωση όλων όσων τα ιστορικά βιβλία περιγράφουν στις μελέτες τους.

Για το 45λεπτο αυτό έργο συνεργάστηκαν ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ενώ επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη ολοκληρώθηκε η διαδικασία. 

Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000, από 24/3, Γενική είσοδος: € 10, μειωμένο εισιτ.: € 8

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Οι ιστορικοί θα γράψουν.

Ο χρυσός αιώνας του Περικλή από τη μια,και η Χρυσή εποχή του Ανδρεα Παπανδρέου από την άλλη. Αντρέα σε ευχαριστούμε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

family-run

Το 1ο αθλητικό φεστιβάλ αφιερωμένο στην οικογένεια ξεκίνησε με το «Family Olympics» που έδωσε τη δυνατότητα σε μαθητές και τους γονείς τους να βιώσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών Αθλημάτων σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στη Νέα Παραλία

ilia1

 Οι αρχαιολόγοι βρήκαν έναν οπτόπλινθο, μια πλίθα από πηλό, ψημένη στο καμίνι, διαστάσεων 22×22×4,5 εκ., η οποία φέρει στην μια όψη το αποτύπωμα του αριστερού πέλματος μικρού παιδιού, ηλικίας ως 6 ετών. Η ηλικία του παιδιού εκτιμήθηκε βάσει του μεγέθους του πέλματος. Οι αρχαιολόγοι χρονολογούν το συγκεκριμένο εύρημα στο 2ο αιώνα μ.Χ.

ipiros-taxi-1

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Τσάβαλος φιλοδοξεί να προσφέρει σε όσους βρεθούν στις 3 Οκτωβρίου στο Ηρώδειο τον καρπό της Ηπειρώτικης γης που είναι μια ωφέλιμη και πλούσια πνευματική τροφή.

opera

Η σκηνοθέτης Lindy Hume επιχειρεί να αναδείξει την πλευρά του εραστή-συμβόλου που ακόμη και στο τέλος του βίου του, αρνείται να δείξει μεταμέλεια και να σεβαστεί τα συναισθήματα της γυναίκας, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί στην άβυσσο

9