Αφιέρωμα στη γυναίκα του Πόντου από τη «Φωνή της Ελλάδας»

Αφιέρωμα στη γυναίκα του Πόντου από τη «Φωνή της Ελλάδας»

Aύριο θα μεταδοθεί από τις 20:00 έως τις 22:00, από το Στούντιο C της ΕΡΤ -παρουσία κοινού- ένα πολιτιστικό, ιστορικό και μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο αποκλειστικά στη γυναίκα που αποτέλεσε διαχρονικά και βιολογικά την κοιτίδα ολόκληρου του Ποντιακού Ελληνισμού

Με μία μουσική και πολιτιστική εκδήλωση μνήμης πρόκειται να τιμήσει αύριο, 8 Μαρτίου, «τη γυναίκα του Πόντου» η «Φωνή της Ελλάδας». Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η «Φωνή της Ελλάδας» θα μεταδώσει από τις 20:00 έως τις 22:00, από το Στούντιο C της ΕΡΤ -παρουσία κοινού- ένα πολιτιστικό, ιστορικό και μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο αποκλειστικά στη γυναίκα που αποτέλεσε διαχρονικά και βιολογικά την κοιτίδα ολόκληρου του Ποντιακού Ελληνισμού.

Για πρώτη φορά, 90 χρόνια μετά τη βίαιη εκδίωξη της γυναίκας του Πόντου από τα πατρογονικά εδάφη, η  «Φωνή της Ελλάδας» πρωτοστατεί, τιμώντας την, με αρωγούς και υποστηρικτές τα πολιτιστικά τμήματα του ιστορικού συλλόγου Ποντίων «Αργοναύται - Κομνηνοί», συνοδευόμενα από γυναίκες προέδρους και μέλη διοικητικών  συμβουλίων  ποντιακών συλλόγων, γυναίκες του πνεύματος και του πολιτισμού.

Η Πόντια γυναίκα, πηγή ζωής και έμπνευσης, γυναίκα της οικογένειας, της προσφοράς, της θυσίας και της αυταπάρνησης, από τη γέννηση ώς το τέλος της ζωής της, διαπνέεται από ψυχικά  και ηθικά χαρίσματα, φιλομάθεια, φιλοπρόοδο πνεύμα και εργατικότητα. Μέσα από τις σκληρές δοκιμασίες και τα βιώματά της, ανυψώνεται σε πρότυπο ζωής  και λίκνο πολιτισμού για το γένος  των  Ποντίων. Στο πλαίσιο αυτό η «Φωνή της Ελλάδας» -το παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ- προσφέρει στην Ελληνίδα Πόντια, με αγάπη και εκτίμηση, μία ανθοδέσμη από τα αμάραντα λουλούδια του  Πόντου!

Η εκδήλωση φέρει τον τίτλο «Αροθυμώ και τραγωδώ για τη Γυναίκα του Πόντου» και σε αυτήν
 συμμετέχουν οι μουσικοί: Ηλίας Αβραμίδης (λύρα), Θεοδόσης Εφραιμίδης (κρουστά, νταούλι, ντέφι), Αλεξάνδρα Μπουρμιστρώφ (λύρα), Νικόλαος Μουστάκας (λαούτο), Παύλος Ταχματζίδης (κρουστά, τουμπελέκι, μπεντίρ), Γιώργος Παγώνης (κρουστά, νταούλι), Γιώργος  Παπαδόπουλος (λύρα). Επίσης ερμηνεύουν η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου με τη συνοδεία του λυράρη  Ηλία  Υφαντίδη,  η Βασιλική Καρακώστα, η Μήδεια Χουρσουλίδου και η Γιώτα Τριανταφυλλίδου. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους Περιφερειακούς  Σταθμούς της ΕΡΤ, την ERT World, διαδικτυακά από το http://webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas και θα μαγνητοσκοπηθεί από την  ΕΡΤ2.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης