Κέιτ Μπλάνσετ: Άφησε τις Louis Vuitton της Τζασμίν και... έπιασε τη σκαπάνη!

Κέιτ Μπλάνσετ: Άφησε τις Louis Vuitton της Τζασμίν και... έπιασε τη σκαπάνη!

Μετά την Θλιμμένη Τζασμίν, η βραβευμένη ηθοποιός, Μπλάνσετ, καλείται να ενσαρκώσει την ερασιτέχνη αρχαιολόγο, Έντιθ Πρίτι, την γυναίκα που ήταν επικεφαλής σε μία από τις σπουδαιότερες ανασκαφές που έχουν γίνει ποτέ!


Κέιτ Μπλάνσετ: Άφησε τις Louis Vuitton της Τζασμίν και... έπιασε τη σκαπάνη!
'Ετοιμη για το επόμενο κινηματογραφικό της βήμα φέρεται να είναι η «Θλιμμένη Τζασμίν» του Γούντι Άλεν, Κέιτ Μπλάνσετ, που σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα βρίσκεται σε συζητήσεις για να πρωταγωνιστήσει στην νέα ταινία της Σουζάνε Μπίερ, ένα δράμα εποχής με τίτλο «The Dig».

Μετά την βραβευμένη με Όσκαρ ερμηνεία της στο ρόλο της -εθισμένης στα χάπια και στο αλκόολ- Τζασμίν, η Μπλάνσετ καλείται να ενσαρκώσει την ερασιτέχνη αρχαιολόγο, Έντιθ Πρίτι, την γυναίκα που ήταν επικεφαλής σε μία από τις σπουδαιότερες ανασκαφές που έχουν γίνει ποτέ. Στην ανασκαφή του Σάτον Χου στην Αγγλία, στα τέλη της δεκαετίας του '30, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος.

Κλείσιμο
Η περιπέτεια της Πρίτι με την αρχαιολογία ξεκίνησε όταν πέθανε ο άντρας της και κληρονόμησε ένα κτήμα στο Γούντμπριτζ του Σάφολκ, εκεί όπου βρίσκονται σήμερα ο αρχαιολογικοί χώροι του Σάτον Χου. Στο σημείο που ήταν θαμμένα δύο νεκροταφεία του 6ου και του 7ου αιώνα.

Η Έντιθ Πρίτι αποφάσισε να προσλάβει τον αρχαιόλογο Μπάζιλ Μπράουν, ο οποίος ήδη από τις αρχές του 1938 είχε βρει σημαντικά ευρήματα. Μετά από ένα διάλειμμα που μεσολάβησε, ο Μπράουν επέστρεψε στην ανασκαφή το καλοκαίρι του επόμενου έτους, όπου και ανακάλυψε έναν αληθινό θησαυρό: το 27 μέτρων πλοίο του 7ου αιώνα,  που ήταν πιθανότατα η τελευταία κατοικία του βασιλιά Ρέντγουολντ της Ανατολικής Αγγλίας.

Η ταινία της Μπίερ θα βασιστεί στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον Πρέστον «Τhe Dig» ενώ το σενάριο θα υπογράφει η Μόιρα Μπουφίνι. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης