Σταύρος Ξαρχάκος: Τα θρυλικά τραγούδια του «Ρεμπέτικου» ξανά στη σκηνή

Σταύρος Ξαρχάκος: Τα θρυλικά τραγούδια του «Ρεμπέτικου» ξανά στη σκηνή

Πότε θα πραγματοποιηθούν οι δύο συναυλίες του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Xarxakos_-_live_2
Ένα από πλέον ιστορικά και επιτυχημένα ελληνικά σάουντρακ, οι μουσικές και τραγούδια που έγραψε ο Σταύρος Ξαρχάκος, πριν από 40 ολόκληρα χρόνια για τη θρυλική ταινία του Κώστα Φέρρη «Ρεμπέτικο», επανήλθε δυναμικά φέτος στα συναυλιακά δρώμενα. Μετά τις δύο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο το κορυφαίο μουσικό έργο του σπουδαίου συνθέτη θα παρουσιαστεί για δύο ακόμα βραδιές, την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στην αίθουσα Αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σταύρος Ξαρχάκος - Το πρακτορείο | Ρεμπέτικο (1983)


Πλαισιωμένος από 20 δεξιοτέχνες μουσικούς - ερμηνευτές ο Σταύρος Ξαρχάκος θα μοιραστεί με το κοινό τραγούδια που νίκησαν τη φθορά του χρόνου και παραμένουν ολοζώντανα στη συλλογική συνείδηση όπως τα «Καίγομαι», «Μάνα Μου Ελλάς», «Το Δίχτυ», «Το Πρακτορείο», «Στου Θώμα», «Στης Πίκρας Τα Ξερόνησα», «Μπουρνοβολιά», «Στην Αμφιάλη»


Ήταν το 1983 όταν o Κώστας Φέρρης σκηνοθέτησε και παρουσίασε, σε σενάριο του ίδιου και της Σωτηρίας Λεονάρδου, την ταινία «Ρεμπέτικο», μια ταινία ορόσημο, η οποία με αφορμή την πορεία μιας τραγουδίστριας του ρεμπέτικου (υπονοείται η Μαρίκα Νίνου), κατέγραψε την Ελλάδα του μεσοπολέμου, τα ρεμπέτικα, τη ζωή των καλλιτεχνών, τη ζωή στα προσφυγικά.

Για τις ανάγκες της ταινίας ο Σταύρος Ξαρχάκος δημιούργησε νέα τραγούδια φτιαγμένα με παλιά συνταγή που έδιναν την αίσθηση ότι πρόκειται για παλιά ρεμπέτικα. Ο δίσκος '«Ρεμπέτικο'» γνώρισε από τότε πολλές επανακυκλοφορίες και τεράστια αποδοχή, πούλησε περισσότερα από 250.000 αντίτυπα και έδωσε νέα ώθηση στο ρεμπέτικο.

Ειδήσεις σήμερα:

Δύο θανατηφόρα τροχαία στη Συγγρού - Νεκροί οδηγός ΙΧ και αναβάτης μοτοσικλέτας

Εμπρησμός τα ξημερώματα σε ψητοπωλείο στην Πεύκη – Ένας τραυματίας

«Πλησιάζουμε σε συμφωνία για εκεχειρία» δηλώνει ο ηγέτης της Χαμάς ενώ η Γάζα βομβαρδίζεται «από βορρά προς νότο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης