Τατιάνα Λύγαρη: «Το Θέατρο το Τρένο στο Ρούφ είναι το παιδί μου, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου»

Τατιάνα Λύγαρη: «Το Θέατρο το Τρένο στο Ρούφ είναι το παιδί μου, ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου»

Η ηθοποιός και σκηνοθέτρια με αφορμή την αγγλόφωνη παράσταση «Women of Passion,Women of Greece»- Μήδεια, Μαρία Κάλλας ,Μελίνα Μερκούρη, που παρουσιάζεται στο «Τρένο στο Ρούφ» για δέκα παραστάσεις σε δική της σκηνοθεσία, μίλησε στο protothema.gr και στον Νίκο Θρασυβούλου

XRVMA_LYGARH
Μίλησε για τις τρεις μυθικές γυναικείες μορφές ,τη Μήδεια ,τη Μαρία Κάλλας και τη Μελίνα Μερκούρη που ταξιδεύουν με ένα τρένο του 1950 με αφετηρία την Αρχαία Ελλάδα και τερματικό σταθμό την Ελλάδα του σήμερα.

Η τραγική ηρωίδα του αρχαίου δράματος συναντά τις δυο ιέρειες της νεότερης Ελλάδας Μαρία και Μελίνα. Αναφερόμενη στην πολυταξιδεμένη αυτή παράσταση στο εξωτερικό τα προηγούμενα χρόνια είπε χαρακτηριστικά ότι στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας οι θεατές είχαν κρεμαστεί από τις σιδεριές των φωτιστικών του θεάτρου προκειμένου να δουν την παράσταση.

Μιλώντας επίσης για τα 25 και πλέον χρόνια λειτουργείας του τρένου στο Ρούφ είπε ότι: «Αξίζει κανείς μια φορά στη ζωή του να το επισκεφθεί μιας και είναι το μοναδικό σ΄ ολόκληρο τον κόσμο Τρένο Πολιτισμού».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης