Οι συναρπαστικές ιστορίες που δεν γνωρίζαμε

Οι συναρπαστικές ιστορίες που δεν γνωρίζαμε

Το χρονικό μιας δολοφονίας στο υποβρύχιο του εκκεντρικού εφευρέτη  Πίτερ Μάντσεν και η κακοποιητική συμπεριφορά του Μέριλιν Μάνσον προς την ηθοποιό Ίβαν Γουντ, έρχονται στις οθόνες μας από το Vodafone TV

center1

Sponsored Content

Υπάρχουν πραγματικές ιστορίες που είναι πιο ενδιαφέρουσες και μοναδικές από οποιαδήποτε μυθοπλασία. Έχει συμβεί σε όλους μας να παραδεχόμαστε ότι η αλήθεια ξεπερνάει την φαντασία και του πιο ταλαντούχου σεναριογράφου καθώς μαθαίνουμε τι κρύβεται πίσω από γεγονότα που έγιναν πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες ή ποιες είναι οι άγνωστες πλευρές διάσημων προσωπικοτήτων.

Τα ντοκιμαντέρ ήταν πάντοτε γοητευτικά και τώρα έχουν γίνει ακόμη πιο ενδιαφέροντα καθώς έχουν αποκτήσει κινηματογραφική αφήγηση χάρη στη χρήση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών καθώς και στη νέα αισθητική που έχει διαμορφωθεί.
Για όσους έχουν πάθος για αλήθεια και αποκαλύψεις, το Vodafone TV φέρνει στις οθόνες μας δύο ντοκιμαντέρ, που εξερευνούν δύο πολύκροτες υποθέσεις: την δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ και την κακοποίηση που υπέστη η ηθοποιός Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ από τον Μέριλιν Μάνσον.


Undercurrent: The Disappearance of Kim Wall
Κλείσιμο
Το ντοκιμαντέρ αφορά το απίστευτο έγκλημα που διαπράχθηκε τον Αύγουστο του 2017 όταν η δημοσιογράφος Κιμ Γουόλ, είχε επισκεφθεί τον εκκεντρικό εφευρέτη Πίτερ Μάντσεν για να του πάρει συνέντευξη, στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του στο λιμάνι της Κοπεγχάγης. Όμως η δημοσιογράφος δεν επέστρεψε ποτέ από το ραντεβού ενώ ο εφευρέτης δήλωσε ότι το υποβρύχιο βυθίστηκε μετά από ατύχημα, από το οποίο εκείνος διασώθηκε.

Undercurrent_2

Τους επόμενους μήνες, το διαμελισμένο σώμα της Γουόλ βρέθηκε σε διάφορες τοποθεσίες στην περιοχή. Στη συνέχεια, ο Μάντσεν κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη τον Απρίλιο του 2018. Το  ντοκιμαντέρ των δύο επεισοδίων επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο καλύφθηκε η υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης, και κυρίως στο πώς η Γουόλ ενοχοποιήθηκε για τον τρόπο που ήταν ντυμένη και έφερε τον εαυτό της σε επικίνδυνη θέση. Βλέπουμε επίσης τους συνεντευξιαζόμενους να αναφέρουν την υπόθεση άλλοτε ως «τσίρκο» και άλλοτε ως «την πιο τρομακτική περίπτωση ποτέ». Το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ, με τίτλο «The Crime», εξετάζει τι συνέβη στην Κιμ Γουόλ, ενώ το δεύτερο μέρος, με τίτλο «The Punishment», εμβαθύνει στη δικαστική διαδικασία και στο πώς ο Μάντσεν κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία.

Πρεμιέρα: 9/3
Undercurrent: The Disapearrence of Kim Wall I Vodafone TV



Phoenix Rising
Στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ με θέμα την κακοποίηση που υπέστη η ηθοποιός Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ από τον Μέριλιν Μάνσον, η Γουντ αφηγείται τη σχέση της μαζί του από τότε που ήταν ανήλικη, τον γάμο τους, μιλά για τον οκτάχρονο γιο της, την καριέρα της και τη νέα της ζωή.

PhoenixRising_1

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας ξεκίνησε από μια ανάρτησή της στα social media, όπου ανέφερε ότι το όνομα του κακοποιητή της είναι Μπράιαν Γουόρνερ ή, όπως είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, Μέριλιν Μάνσον. Ότι την προσέγγισε στην εφηβεία της, την κακοποιούσε με τρομακτικό τρόπο για χρόνια, της έκανε πλύση εγκεφάλου και τη χειραγωγούσε, με συνέπεια εκείνη να ζει μέσα στον φόβο. Τον αποκάλεσε επικίνδυνο ενώ ταυτόχρονα κατήγγειλε τις βιομηχανίες που του επέτρεψαν να έχει αυτή τη συμπεριφορά.
Μετά την τότε αποκάλυψη της ηθοποιού, τουλάχιστον άλλες τέσσερις γυναίκες μοιράστηκαν παρόμοιες εμπειρίες σε σχέση με τον Μέριλιν Μάνσον, και έκαναν λόγο για σεξουαλική παρενόχληση, ψυχολογική κακοποίηση και διάφορες άλλες μορφές βίας, εξαναγκασμού και εκφοβισμού.

Το «Phoenix Rising» όπου η Ίβαν Ρέιτσελ Γουντ τεκμηριώνει την απόφασή της να κατονομάσει τον Μέριλιν Μάνσον ως βασανιστή της, έκανε πρεμιέρα στο πρόσφατο φεστιβάλ του Σάντανς.
Το ντοκιμαντέρ έχει δύο μέρη και κάνει πρεμιέρα στις 16/3.
Phoenix Rising Ι Vodafone TV



Διαθέσιμα αποκλειστικά στο Vodafone TV
Ανακάλυψε περισσότερα για τις προτάσεις του μήνα από το Vodafone TV για να παρακολουθήσεις ό,τι θες, τη στιγμή που το θες!

Info
Το περιεχόμενο του Vodafone TV ανανεώνεται κάθε μήνα με τις σημαντικότερες πρεμιέρες, με αποκλειστικές νέες σειρές, ταινίες, ντοκιμαντέρ που θα συζητηθούν και πολλές ακόμη επιλογές, για να τις παρακολουθήσουμε τη στιγμή που το θέλουμε.

Απόκτησε πρόσβαση σε όλο το δημοφιλές περιεχόμενο, εύκολα και γρήγορα και χωρίς χρήση αποκωδικοποιητή, με άμεση online ενεργοποίηση στο Vodafone.gr και απόλαυσε 1 μήνα δωρεάν δοκιμή χωρίς δέσμευση συμβολαίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης