Το Μουσείο της Ακρόπολης «ταξιδεύει» στο Παλέρμο

Το Μουσείο της Ακρόπολης «ταξιδεύει» στο Παλέρμο

Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς τοποθετήθηκε σήμερα στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino Salinas

mouseioakropolis
Το άγαλμα της θεάς Αθηνάς (Ακρ. 3027), που χρονολογείται ανάμεσα στα 420-400 π.Χ. από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης, τοποθετήθηκε σήμερα στην εμβληματική αίθουσα των αρχαϊκών γλυπτών του Αρχαιολογικού Μουσείου Antonino Salinas στο Παλέρμο για τέσσερα χρόνια, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια με ένα γεωμετρικό αγγείο, όπως ενημερώνει ανακοίνωση του Μουσείου Ακρόπολης.

Στο περίφημο αυτό άγαλμα η θεά Αθηνά λυγίζει το κορμί της καθώς στηρίζεται στο, χαμένο σήμερα, δόρυ που κρατούσε στο αριστερό χέρι. Φορά πέπλο, που οι πτυχές του αγκαλιάζουν τις καμπύλες του σώματος, και από πάνω στενή αιγίδα, περασμένη λοξά κάτω από την αριστερή μασχάλη. Στο κέντρο της αιγίδας υπήρχε αρχικά γοργόνειο, πιθανότατα μεταλλικό, προσαρμοσμένο στις οπές που ανοίγονται εκεί.

Η παρουσίαση του εκθέματος πραγματοποιείται σήμερα σε επίσημη εκδήλωση στο Μουσείο A. Salinas, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, της υφυπουργού Πολιτισμού της Ιταλίας, Lucia Borgonzoni, γερουσιαστού της ιταλικής Βουλής, του Assessore της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Σικελικής Ταυτότητας, Dr. Alberto Samonà, της διευθύντριας του Μουσείου Antonino Salinas, Caterina Greco, του καθηγητή Louis Godart και του γενικού διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Νίκου Σταμπολίδη.




Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Γήπεδα και καρναβάλια σήμερα στο τραπέζι της επιτροπής των ειδικών

Δολοφονία Άλκη: Ξεκινούν οι απολογίες των δραστών, ολοκληρώνεται το πάζλ των συλλήψεων

Υπολοχαγός της βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας παραιτήθηκε μετά από 11 χρόνια για να γίνει αστέρι του OnlyFans
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης