Γιόκο Όνο: Διαδικτυακά θα ανθίσει φέτος το «Wish Tree»

Γιόκο Όνο: Διαδικτυακά θα ανθίσει φέτος το «Wish Tree»

Το μουσείο προσφέρει  τη δυνατότητα να δημιουργήσει όποιος επιθυμεί το δικό του «Wish Tree» στο σπίτι
 

ono

Το 2007, η Γιόκο Όνο δώρισε μια κρανιά στο Hirshhorn Museum and Sculpture Garden. Κάθε καλοκαίρι, το «Yoko Ono: Wish Tree for Washington, DC» ανθίζει -τρόπος του λέγειν- με ευχές για το μέλλον της ανθρωπότητας που κρεμάνε στα κλαδιά του επισκέπτες στο μουσείο· την υπόλοιπη χρονιά, η Όνο ζητά από τους επισκέπτες να ψιθυρίζουν ευχές στο δέντρο. Φέτος, λόγω τήρησης των μέτρων απόστασης που επιβάλλει η πανδημία, το διαδραστικό έργο τέχνης θα «ανθίσει» στο διαδίκτυο.

yoko_ono_tree


 
Οι φιλότεχνοι προσκαλούνται να μοιραστούν με το μουσείο της Ουάσινγκτον φωτογραφίες ευχών που οι ίδιοι έχουν γράψει ιδιοχείρως, μέσω του Instagram, στα hashtag #WishTree και #YokoOno. Το προσωπικό του Hirshhorn μεταφέρει, σε λωρίδες χαρτί, όσες περισσότερες ευχές είναι δυνατόν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μοιράζεται φωτογραφίες της εξέλιξης της εγκατάστασης.

ono_tree



Κάθε χρονιά, στο τέλος της θερινής περιόδου οι ευχές συγκεντρώνονται και τελετουργικά θάβονται στη νήσο Videy της Ισλανδίας, στα πόδια της εγκατάστασης Imagine Peace Tower, ενός μνημείου αφιερωμένου στον σύζυγό της, τον Τζον Λένον.

imagine_peace_tower


«Είναι τιμή για εμάς να συνεργαζόμαστε με τη Γιόκο Όνο για να μοιραστούμε το διαχρονικό μήνυμά της τής ειρήνης» υπογράμμισε, σε ανακοίνωση, η διευθύντρια του μουσείου Melissa Chiu. Για την ώρα, το Hirshhorn έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 100.000 ευχές, μεταξύ των οποίων και ευχές από πολύ γνωστούς καλλιτέχνες, όπως οι Hiroshi Sugimoto και Ugo Rondinone και άλλοι.

hiroshi



Επιπλέον, το μουσείο προσφέρει, στον σύνδεσμο https://hirshhorn.si.edu/explore/make-a-wish/, τη δυνατότητα να δημιουργήσει όποιος επιθυμεί το δικό του «Wish Tree» στο σπίτι.
 
Η εγκατάσταση «Yoko Ono: Wish Tree for Washington, DC» θα είναι επισκέψιμη, δια ζώσης ή εικονικά, έως τις 30 Απριλίου.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ





Ειδήσεις σήμερα:

Βόλος: Χαμός σε κορωνοπάρτι στο κέντρο της πόλης – Ανάστατοι οι κάτοικοι

Αφγανιστάν: 12 αστυνομικοί σκοτώθηκαν, οι επτά σε ενέδρα των Ταλιμπάν

ΗΠΑ: Μέχρι χθες είχαν χορηγηθεί συνολικά 228,7 εκατ. δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης