Πολυκινηματογράφοι: Ανοίγουν την 1η Ιουλίου - Οι νέοι όροι λειτουργίας τους

Πολυκινηματογράφοι: Ανοίγουν την 1η Ιουλίου - Οι νέοι όροι λειτουργίας τους

Σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

πολυκινηματογραφοι2
Ανοίγουν και πάλι, την 1η Ιουλίου, μετά από τρεισήμισι μήνες, οι πολυκινηματογράφοι και οι κλειστές  αίθουσες 12μηνης λειτουργίας  με ειδικούς όμως όρους λόγω της απειλής του κορωνοϊού. Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει καταρτίσει τον κατάλογο των οδηγιών που θα πρέπει να τηρούνται, από κοινό και εργαζόμενους ενώ υπάρχουν και ειδικές συστάσεις οι οποίες μπορεί να μην είναι δεσμευτικές καλό θα ήταν, ωστόσο, να ακολουθηθούν.

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες όλοι οι κινηματογράφοι 12μηνης λειτουργίας μπορούν να επαναλειτουργήσουν αλλά με 65% πληρότητα, ποσοστό χαμηλότερο από το αντίστοιχο 75% που προβλέπεται για τα θερινά σινεμά που άνοιξαν την 1η Ιουνίου.

Όσον αφορά στις αποσπάσεις θα υπάρχει ένα κενό κάθισμα ανά δύο θέσεις ωστόσο σε περιπτώσεις ομαδικών κρατήσεων θα μπορούν να κάθονται σε διπλανές θέσεις έως και τέσσερα άτομα. Παράλληλα, προτείνεται να μονοδρομηθούν οι κεντρικοί διάδρομοι των αιθουσών.

Διάλειμμα στις προβολές δεν θα γίνεται προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός ενώ, για τον ίδιο λόγο, τα κυλικεία και τα μπαρ θα λειτουργούν πριν την έναρξη αλλά και κατά την διάρκεια της προβολής. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως οι θεατές οφείλουν να τηρούν αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Στο μεταξύ προτείνεται η ύπαρξη χρονικού κενού τουλάχιστον μισής ώρες ανάμεσα στην Ά και την Β' προβολή για να γίνεται ομαλά η προσέλευση και η αποχώρηση του κοινού ενώ ειδικά στους θεατές της Β' προβολής συστήνεται η χρήση μάσκας δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για να γίνει η απαραίτητη απολύμανση. Βεβαίως, εννοείται πως ο κάθε θεατής ξεχωριστής θα τηρεί τα ατομικά μέτρα υγιεινής και προστασίας.

Εισιτήρια

Σχετικά με τα εισιτήρια ιδανική επιλογή αποτελεί η χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ο ανέπαφος έλεγχος με scanner. Τα ταμεία των αιθουσών θα λειτουργούν με κανονικά αλλά έχει προβλεφθεί τοποθέτηση ειδικών χωρισμάτων έτσι ώστε οι θεατές να μην έρχονται σε απευθείας επαφή με τους εργαζόμενους οι οποίοι, σε κάθε περίπτωση οφείλουν να τηρούν αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πάτρα: Αισιόδοξα νέα για τον 5χρονο που τραυματίστηκε όταν έπεσε από καρότσα αγροτικού

Τραγωδία στις Σέρρες: Τρεις συλλήψεις για το νεκρό βρέφος

Πιερία: «Σήκωσαν» τρία χρηματοκιβώτια με 200.000 ευρώ και κοσμήματα!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης