Luke Elliot: Ο μουσικός που οι κριτικοί συγκρίνουν με τον Νικ Κέιβ επέστρεψε με νέο άλμπουμ

Luke Elliot: Ο μουσικός που οι κριτικοί συγκρίνουν με τον Νικ Κέιβ επέστρεψε με νέο άλμπουμ

Στην Ελλάδα πρωτοήρθε τον περασμένο Απρίλιο για να ανοίξει τις συναυλίες των Madrugada

Luke_Elliot
Σαν τον άνεμο της ανανέωσης και της αλλαγής, με όχημα την μουσική, φτάνει στα μέρη μας ο τραγουδοποιός Luke Elliot με το νέο του άλμπουμ του, «The Big Wind». Η έμπνευση έρχεται από το μοιραίο 1839, όταν ξέσπασε μια καταστροφική θύελλα στις 6 Ιανουαρίου στην Ιρλανδία που έχει μείνει (στην ποίηση και την πεζογραφία) γνωστή ως,The Night of the Big Wind. Κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους και μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν η καταστροφικότερη θύελλα που είχε χτυπήσει την Ιρλανδία για 300 χρόνια.
Luke Elliot featuring Sivert Høyem - Somebody's Man (Lyric Video)


Τον ακούσαμε πρώτη φορά να τραγουδά μαζί με τον Sivert Hoyem το Somebody's Man και η φωνή του εντυπωσίασε. Στην Ελλάδα, πρωτοήρθε τον περασμένο Απρίλιο, όταν και άνοιξε τις συναυλίες των Madrugada στις τρεις αξέχαστες sold out συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μια ευχάριστη έκπληξη που ξάφνιασε ευχάριστα το ελληνικό κοινό με τη μαγευτική του εμφάνιση και την υπέροχη φωνή του. Ένα χρόνο αργότερα, ο Luke Elliot επιστρέφει για να παρουσιάσει περήφανα τη νέα δισκογραφική του δουλειά, The Big Wind και το φθινόπωρο που έρχεται ελπίζουμε να απολαύσουμε ολοκληρωμένα και ζωντανά τη δουλειά του.

Κλείσιμο
«Αυτά τα τραγούδια έχουν να κάνουν με την προσπάθεια μου να ισορροπήσω στη ζωή. Ενώ τα έγραφα, δεν είχα κάποια μόνιμη κατοικία, όμως εκείνη την περίοδο βγήκα από αυτό το χάος. Γνώρισα τη γυναίκα μου και πήρα την σοβαρή απόφαση να ολοκληρώσω αυτόν τον δίσκο», αποκαλύπτει ο καλλιτέχνης, από το Νιου Τζέρσεϋ. «Όλοι πρέπει κάποια στιγμή να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν» δηλώνει με νόημα ο ίδιος.

Το γαλλικό Rolling Stone επέλεξε ήδη το «The Big Wind» ως άλμπουμ του μήνα και αναφέρθηκε στον Luke ως «αναμφισβήτητο ταλέντο σε συνδυασμό με μια πραγματικά εκπληκτική φωνή».Οι κριτικοί συγκρίνουν τον Luke Elliot με καλλιτέχνες της folk και rock μουσικής, σαν τους Hank Williams, Big Joe Turner, Bob Dylan, Elmore James, PJ Harvey και Nick Cave.
Luke Elliot - All On Board (Official Video)


Πρόκειται για έναν σκοτεινό crooner, που τραγουδά με μία φωνή μελωδική και μελαγχολική ταυτόχρονα. Η μουσικότητα της φωνής του μετατρέπει τον ήχο σε εικόνες, γεμίζει το χώρο με στιγμιότυπα, όπως το σάουντρακ κινηματογραφικής ταινίας, είναι σύγχρονη, κομψή, «γήινη» και σημερινή, οι στίχοι του είναι ποιητικοί, γεμάτη συναισθηματικότητα, οι ιστορίες τους στοιχειώνουν το μυαλό και την ψυχή. Η φωνή του Luke Elliot είναι η φωνή ενός άνδρα ώριμου, έμπειρου, που ο τραυματικός χρόνος άφησε το σημάδι του πάνω του αλλά που ο ίδιος δεν έχασε την ευαισθησία και την αισθαντικότητά του.

Ο Luke Elliot γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νιου Τζέρσεϋ, αλλά, ως καλλιτέχνης, διαμορφώθηκε ζώντας ανάμεσα στις τρεις πολιτείες της Νέας Υόρκης, Κονέκτικατ και Νιου Τζέρσεϋ και αυτήν την εποχή κατοικεί στη Νορβηγία.Το The Big Wind, είναι το δεύτερο άλμπουμ του Luke Elliot και κυκλοφόρησε στις 8 Μαΐου με 10 τραγούδια. Το άλμπουμ ανοίγει με το «All On Board» που με την πανέμορφη ορχηστρική ευαισθησία και την περιπετειώδη μουσικότητά του θέτει τον τόνο για ολόκληρο το άλμπουμ, και φυσικά εκφράζει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά την επιθυμία του να διαφοροποιηθεί αισθητικά από το προηγούμενο. Είναι ένα γλυκόπικρο ποπ τραγούδι με μία αξέχαστη μελωδία στο οποίο πρωταγωνιστεί η μοναδική φωνή του Elliot.

«Όταν το τραγούδι ήταν έτοιμο, ήταν και το υπόλοιπο άλμπουμ. Η όλη διαδικασία σηματοδοτήθηκε από αυτό το τραγούδι, ξεκίνησε και τελείωσε με αυτό το κομμάτι» αναφέρει.

Ο καλός άνεμος θα φέρει αυτόν τον ιδιαίτερο καλλιτέχνη το φθινόπωρο στην Ελλάδα. Για να μας ταξιδέψει στον οπτικο-ακουστικό κόσμο του. Για να μας δονήσει και να μας συγκινήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Αποφασισμένος για ολικό «πόλεμο» με την Κίνα ο Τραμπ: Μπορεί να διακόψουμε και τελείως τις σχέσεις μας

Μεθυσμένος οδηγούσε ο 53χρονος που σκότωσε τον 15χρονο στην Κόρινθο!

Κρίσιμο τεστ το Σαββατοκύριακο: Με το... μέτρο ανοίγουν παραλίες-εκκλησίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης