Jaguar C-X75: Τρέμε Porsche! (video)

Jaguar C-X75: Τρέμε Porsche! (video)

Απάντηση στην Porsche και την 918 Spyder, δίνει η Jaguar βροντοφωνάζοντας παράλληλα «παρούσα» στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων, που τα σημάδια των καιρών τα έκανε… πράσινα!

Jaguar C-X75: Τρέμε Porsche! (video)
Απάντηση στην Porsche και την 918 Spyder, δίνει η Jaguar βροντοφωνάζοντας παράλληλα «παρούσα» στην κατηγορία των υπεραυτοκινήτων, που τα σημάδια των καιρών τα έκανε… πράσινα! Με το πρωτότυπο C-X75 η Jaguar κάνει και μία τεχνολογική επίδειξη δύναμης, δίνοντας απάντηση σε αυτούς που την χαρακτήριζαν ως, τεχνολογικά νεκρή, από τότε που η εταιρεία πέρασε σε Ινδικά χέρια. Παράλληλα γιορτάζει τα 75 χρόνια της (C-X75).

Το μήκους 4.6 μέτρων, διθέσιο εξωτικό πρωτότυπο της «Jag», διαθέτει σε κάθε τροχό της από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 195 ίππων ο καθείς. Συνολικά το αυτοκίνητο διαθέτει 780 ίππους ενώ η ροπή του αγγίζει το, επίσης εξωτικό, 160 kgm!

Κλείσιμο


Οι επιδόσεις του είναι μοναδικές, αφού με μηδέν ρύπους, καλύπτει το 0-100 km/h σε μόλις  3,4 δευτερόλεπτα, το 0-160 km/h σε 5,5 sec και το  0-300 km/h σε 15,7 sec! Η αυτονομία των ηλεκτροκινητήρων φτάνει τα 100km, ενώ το C-X75 διαθέτει και δύο τουρμπίνες όμοιες αεροπλάνων Jet, οι οποίες χρησιμοποιούν για καύσιμο πετρέλαιο, ή βιοκαύσιμα, ή φυσικό αέριο. Η απόδοσή τους είναι στους 190 ίππους, ενώ παράλληλα, κατά τη διάρκεια της χρήσης τους, φορτίζονται και οι μπαταρίες λιθίου των ηλεκτροκινητήρων.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης