Η Peugeot τα αλλάζει ΟΛΑ με ένα σπορ coupe SUV - Δείτε αναλυτικά

Η Peugeot τα αλλάζει ΟΛΑ με ένα σπορ coupe SUV - Δείτε αναλυτικά

Το γαλλικό coupe SUV θα μαγνητίζει τα βλέμματα με την αθλητική του εμφάνιση, την ίδια ώρα που θα διατίθεται και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις με εκρηκτικές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Στιγμιοτυπο_2022-01-14__7_16_42_μμ

Αποφασισμένη να εισέλθει δυναμικά στην ακμάζουσα κατηγορία των coupe SUV δείχνει η Peugeot, με αιχμή του δόρατος το 4008, το οποίο θα φιγουράρει ως πιο «αθλητική» εκδοχή του δημοφιλούς 3008.

Η ονομασία “4008” δεν είναι άγνωστη στους φίλους της αυτοκίνησης, δεδομένου ότι προσδιόριζε ένα B-SUV του γαλλικού brand το οποίο κυκλοφόρησε μεταξύ του 2012 και του 2017, παραχθέν από τη Mitsubishi και μοιραζόταν την ίδια πλατφόρμα με τα Mitsubishi ASX και Citroen C4 Aircross.

Η αναβίωση της ονομασίας βέβαια θα σημάνει την κατασκευή ενός ολοκαίνουριου μοντέλου, με ραχοκοκαλιά του την αρχιτεκτονική EMP2 (όπως τα νέα Peugeot 308 και DS4), και μήκος κοντά στα 4,5 μέτρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ολοκαίνουριο 4008 θα διατίθεται σε τέσσερις plug-in υβριδικές εκδόσεις, με κοινό παρονομαστή τον 1.600αρη turbo βενζινοκινητήρα PureTech, με ένα ή δύο (ανάλογα την έκδοση) ηλεκτρικά μοτέρ και μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 12,4 kWh.

Ειδικότερα, η γκάμα επαναφορτιζόμενων εκδόσεων φαίνεται πως θα περιλαμβάνει δύο προσθιοκίνητες εκδόσεις απόδοσης 180 και 225 ίππων, αλλά και ισάριθμες τετρακίνητες των 300 και 360 PS.



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης