Ποινή 10 θέσεων στο Σουμάχερ

Ποινή 10 θέσεων στο Σουμάχερ

Το στιγμιότυπο που έκοψε την ανάσα όλων των θεατών και τηλεθεατών του χθεσινού αγώνα ήταν η μονομαχία Σουμάχερ – Μπαρικέλο για τη 10η θέση. Με φρέσκα ελαστικά ο Βραζιλιάνος ήταν σαφώς ταχύτερος αλλά ο Γερμανός υπερασπίζονταν πεισματικά τη θέση του...

Η συγνώμη του Σουμάχερ!
Το στιγμιότυπο που έκοψε την ανάσα όλων των θεατών και τηλεθεατών του χθεσινού αγώνα ήταν η μονομαχία Σουμάχερ – Μπαρικέλο για τη 10η θέση. Με φρέσκα ελαστικά ο Βραζιλιάνος ήταν σαφώς ταχύτερος αλλά ο Γερμανός υπερασπίζονταν πεισματικά τη θέση του.
Ο Μπαρικέλο προσπάθησε να περάσει, ο Σουμάχερ τον έκλεισε προς τον τοίχο των πιτ στο μέσο της ευθείας και παραλίγο να χτυπήσουν: «Δώστε του μαύρη σημαία» απαίτησε εν θερμώ ο Μπαρικέλο, μόλις προσπέρασε.
Οι αγωνοδίκες βρήκαν υπαιτιότητα του Γερμανού στο συμβάν και επέβαλλαν ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση που ο Σουμάχερ θα εκτίσει στο Σπα.
Με τη φράση «αυτή είναι η F1» ο Σουμάχερ έριξε λάδι στη φωτιά.
 «Προφανώς έκανα λάθος, αφού με πέρασε, έπρεπε να μην αφήσω τόσο χώρο»  αντέδρασε σε ερώτηση Ιταλού δημοσιογράφου ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.
«Δεν έχει νόημα να συζητήσω μαζί του. Ο Μίκαελ πιστεύει ότι πάντα έχει δίκιο, δεν ακούει. Έλειψε τρία χρόνια αλλά δεν άλλαξε σε τίποτα. Κουβαλά μια παρωχημένη νοοτροπία που δεν ταιριάζει πια στη F1. Είμαι πολύ τυχερός που βρίσκομαι εδώ και σας μιλάω. Αυτό που έκανε ήταν επικίνδυνο και για τον ίδιο» τόνισε ο πρώην teammate του, Ρούμπενς Μπαρικέλο.
Ο τρίτος της άλλοτε παρέας, Ρος Μπρον έσπευσε να υπερασπιστεί τον οδηγό της Mercedes: «Ήταν μια σκληρή κίνηση από το Μίκαελ και μια αυστηρή απόφαση από τους αγωνοδίκες. Δε νομίζω ότι ο Μίκαελ είχε στο μυαλό του να σπρώξει το Ρούμπενς στον τοίχο. Απλά προσπαθούσε να αποφύγει το προσπέρασμα, όπως αποδείχτηκε τελικά του έδωσε αρκετό χώρο για να περάσει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης