Το νέο καύσιμο της BP με τεχνολογία ACTIVE!

Το νέο καύσιμο της BP με τεχνολογία ACTIVE!

Παρουσιάστηκε στο παλιό εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Πειραιά σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο και μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο 

Το νέο καύσιμο της BP με τεχνολογία ACTIVE!
Στο καύσιμο με τεχνολογία Active (βενζίνη ή πετρέλαιο) συμπληρώνεται μείγμα προσθέτων μετά την παρασκευή του, σε πολύ συγκεκριμένη αναλογία που αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας σύμφωνα με τους ειδικούς χημικούς μηχανικούς της εταιρείας. Το καύσιμο με τεχνολογία Active είτε πρόκειται για απλή βενζίνη/πετρέλαο είτε για προϊόντα της κορυφαίας σειράς Ultimate επιδρά στις επικαθήσεις των εκχυτήρων, των βαλβίδων αλλά και του θαλάμου καύσης με διαλυτικό τρόπο. Έτσι αυτές αποσυντίθενται και καίγονται με αποτέλεσμα μετά από μόλις 1-2 γεμίσματα ο κινητήρας σας να είναι εσωτερικά τουλάχιστον κατά 50% πιο καθαρός. 

Οι μηχανικοί της BP έκανα δοκιμές επί σειρά ετών για περισσότερες από 50.000 ώρες
σε κινητήρες και οχήματα διαφόρων τεχνολογιών. Συνολικά προχώρησαν σε 110 διαφορετικές μεθόδους δοκιμών. Τα κοινά καύσιμα όπως ίσως γνωρίζετε προκαλούν τη συγκέντρωση καταλοίπων σε κρίσιμα μέρη του κινητήρα, όπως στα μπεκ ψεκασμού και στις βαλβίδες εισαγωγής καυσίμου. Η βρωμιά στον κινητήρα μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση καυσίμου, απώλεια στην απόδοση του κινητήρα και λιγότερο ομαλή λειτουργία του.
ΚλείσιμοΌλο το πάτωμα του εργοστασίου μετατράπηκε σε τεράστια οθόνη στη φάση της παρουσίασης.

Με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE βοηθούν στην απομάκρυνση των καταλοίπων που μπορεί να αφήσουν στον κινητήρα τα κοινά καύσιμα και προστατεύουν από τη δημιουργία νέων, βοηθώντας τον κινητήρα να λειτουργεί πιο ομαλά και αποτελεσματικά για μια καλύτερη εμπειρία οδήγησης.Η παρουσίαση έγινε στο παλιό εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Πειραιά.

Στη BP υπολογίζουν ότι σε μια πλήρωση τεπόζιτου βενζίνης εξοικονομούνται 46km
ενώ σε μια πλήρωση τεπόζιτου πετρελαίου εξοικονομούνται 61km. Ειδικότερα το ΒΡ Ultimate Diesel με τεχνολογία ACTIVE, μπορεί να προσφέρει μέχρι και 61 χλμ. περισσότερα ανά γέμισμα ενώ η BP Ultimate Unleaded 100 μέχρι και 46 χλμ. περισσότερα ανά γέμισμα, σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα. Επιπλέον, με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία ACTIVE βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων να χρειαστεί το αυτοκίνητό σας συντήρηση εκτός προγράμματος.Αριστερά μπορείτε να δείτε έναν εκχυτήρα με επικαθίσεις και δεξιά έναν καθαρό λόγω χρήσης καυσίμου με τεχνολογία Active.

Ο Ρομπέρτο Καραχάννας, Γενικός Διευθυντής Εγχώριας & Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ επεσήμανε: «Τα κοινά καύσιμα μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση βρωμιάς στον κινητήρα κάνοντας τον να λειτουργεί λιγότερα ομαλά, να «μην τραβάει». Το καύσιμο ψεκάζεται στον κινητήρα  μέσα από πολύ μικρές οπές στην άκρη των μπεκ ψεκασμού καυσίμων. Οι οπές αυτές είναι τόσο μικρές που ακόμα και μικροσκοπικοί κόκκοι καταλοίπων μπορεί να τις φράξουν εν μέρει, περιορίζοντας τη ροή καυσίμου και επηρεάζοντας τον ψεκασμό. Είμαστε χαρούμενοι που φέρνουμε στους πελάτες των πρατηρίων BP την τεχνολογία ACTIVE, που καταπολεμά τη βρωμιά».Ιδιαίτερα διαδραστική και σύγχρονη παρουσίαση.


Σύμφωνα με τους ανθρώπους της BP το πρατήριο του μέλλοντος θα συνδυάζει την παροχή καυσίμων με υπηρεσίες εστίασης και στόχος της εταιρείας είναι η διαφοροποίηση σε όλα τα επίπεδα. Η τεχνολογία Active δεν έχει δοκιμαστεί ξεχωριστά σε μοτοσυκλέτες η μικροσκοπική της δράση όμως ευνοεί ιδιαίτερα τους βενζινοκινητήρες μικρού κυβισμού υψηλής απόδοσης. Η BP στην φάση της εξέλιξης των καυσίμων δούλεψε με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές κινητήρων ώστε η τεχνολογία Active να ευνοεί όλες τις τεχνολογίες. Στη BP έκαναν ένα πείραμα με μια 4κύλινδρη βενζινοκίνητη BMW 2 κουπέ. Δυο κύλινδροι συνέχισαν να καίνε κοινό καύσιμο, οι άλλοι δυο BP με Active technology. Εδώ απεικονίζονται οι δυο κύλινδροι που παραμένουν βρώμικοι με επικαθίσεις...Εδώ απεικονίζονται οι δυο κύλινδροι που καθάρισαν από τις επικαθίσεις...

Μιλώντας με τον Νόρμπερτ Νιούμαν, manager fuels deployment Europe 
της BP μάθαμε πως φτάνοντας στο εσωτερικό
του θαλάμου καύσης οι διαφορές είναι ελάχιστες από κατασκευαστή σε κατασκευαστή: «Όλοι επενδύουν πολλά και έχουν διαφορετικές λύσεις για το πώς θα πετύχουν την διαμόρφωση διάχυσης που θέλουν. Εμείς προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν εξίσου καλά οι οπές των εκχυτήρων και τα άλλα μηχανικά μέρη που συνήθως παρουσιάζουν κατάλοιπα καύσης». Ο Νόρμπερτ Νιούμαν manager fuels deployment Europe μας έλυσε πολλές από τις απορίες μας. 

Τα καύσιμα με τεχνολογία Active θα βρίσκονται πολύ σύντομα σε όλα τα πρατήρια BPκαι θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα χωρίς καμία διαφορά στην τιμή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης