Ferrari: Πρόβλημα λογισμικού στην υβριδική μηχανή του Φέτελ!

Ferrari: Πρόβλημα λογισμικού στην υβριδική μηχανή του Φέτελ!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα εκκινήσει αυτή την Κυριακή στο Κινέζικο GP χρησιμοποιώντας καινούργια υβριδική μηχανή.

Ferrari: Πρόβλημα λογισμικού στην υβριδική μηχανή του Φέτελ!
Συνολικά για τους 21 αγώνες της φετινής σεζόν κάθε οδηγός έχει διαθέσιμες 5 υβριδικές μηχανές. Στη Ferrari δεν έχουν δει ακόμη να τερματίζουν και τα δυο μονοθέσια φέτος σε αγώνα. Στην Αυστραλία έμεινε ο Ράικονεν, στο Μπαχρέιν ο Φέτελ. Αναλύοντας τι συνέβη στο Σακχίρ όπου η υβριδική μηχανή στην πλάτη του Γερμανού παρουσίασε πρόβλημα πριν την εκκίνηση στο γύρο σχηματισμού οδηγώντας τον σε εγκατάλειψη, στο Μαρανέλο κατέληξαν πως αυτό οφείλονταν σε δυσλειτουργία λογισμικού που προκάλεσε πρόβλημα στις χαμηλές στροφές. Από την Ferrari κάνουν λόγω για έναν ιδιαίτερα ατυχή συνδυασμό συμβάντων που οδήγησε σε αστοχία βαλβίδας.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Ferrari να είναι υποχρεωμένη
ν’ αντικαταστήσει το θερμικό κινητήρα της υβριδικής μηχανής για το Κινέζικο GP. Θυμίζουμε πως οι σύγχρονες υβριδικές μηχανές έχουν ένα υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήτρα, 1.6lt, V6 απόδοσης 600PS.  
Κλείσιμο

Ο Φέτελ θα εκκινήσει την Κυριακή (17/4) στην Κίνα,
χρησιμοποιώντας τη δεύτερη από τις πέντε υβριδικές μηχανές που έχει δικαίωμα κάθε οδηγός φέτος. Αν ξεπεραστεί αυτό το όριο κάθε επιπλέον μηχανή που χρησιμοποιείται επισύρει ποινή 10 θέσεων στην εκκίνηση.

Από τη Ferrari έλαβαν τα μέτρα τους για να μην παρουσιαστεί ξανά το συγκεκριμένο πρόβλημα όταν ο υπετροφοδοτούμενος κινητήρας λειτουργεί σε χαμηλές στροφές. Οι Ιταλοί μηχανικοί ευελπιστούν ότι το πρόβλημα λογισμικού δε συνδυάζεται με κάποιο σχεδιαστικό λάθος στη νέα υβριδική μηχανή της Ferrari.

Ο τρίτος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος το Κινέζικο GP
είναι προγραμματισμένος για αυτή την Κυριακή στις 09:00 το πρωί στη Σαγκάη. Ο Φέτελ μετά από δυο αγώνες βρίσκεται 35 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ρόσμπεργκ (50 βαθμούς) που έχει κερδίσει δυο φορές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης