F1: Είναι ΟΚ, ο Κίμι!

F1: Είναι ΟΚ, ο Κίμι!

Ο Ράικονεν παρέστη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο Χοκενχάιμ και όπως ο ίδιος δήλωσε δεν έχει κανένα μυϊκό πόνο και θα αγωνιστεί χωρίς περιορισμούς την Κυριακή.

F1: Είναι ΟΚ, ο Κίμι!
Ο Iceman ενεπλάκη σε μια βιαιότατη σύγκρουση στο Σίλβερστον στον πρώτο γύρο του αγώνα όπου δέχτηκε στιγμιαία 47G. Ειδικότερα την Κυριακή στην εκκίνηση ο Ράικονεν ήταν 18ος. Εκκίνησε πολύ καλά και είχε κερδίσει κάποιες θέσεις έως τη στροφή 5. Εκεί έχασε τον έλεγχο του εμπρός μέρους της Ferrari, βγήκε εκτός πίστας αντί όμως να κόψει ρυθμό και να επιστρέψει προσεκτικά, συνέχισε με τέρμα γκάζι στο τσιμέντο και έκανε μια απότομη είσοδο σ’ ένα σημείο όπου υπήρχε λακκούβα. Η F14 T αναπήδησε άτσαλα, το πίσω μέρος έχασε την πρόσφυση και το χτύπημα στην μπαριέρα έφτασε τα 47G!

Στο διάβα της η Ferrari που καταστράφηκε ολοσχερώς παρέσυρε και τη Williams του Μάσα:
« Ήθελε να ξαναμπεί στην πίστα χωρίς να χάσει θέσεις. Προσπάθησε να επιστρέψει το συντομότερο και έχασε τον έλεγχο. Ήταν άτυχος γιατί πάτησε σε λακκούβα, έπρεπε να είχε κόψει ρυθμό». Προσωπικά δε συμφωνούμε με το «άτυχος» αν ο Ράικονεν την Πέμπτη είχε περπατήσει την πίστα και είχε εξετάσει κάθε σημείο, θα γνώριζε τη διαμόρφωση στην έξοδο της στροφής 5 και δεν θα την πατούσε. Ο Νίκι Λάουντα σημείωσε: « Έκανε λάθος, έφυγε εκτός πίστας και μετά πήγε με τέρμα γκάζι να επιστρέψει και τράκαρε. Ήταν αχρείαστο αυτό που έκανε».
Κλείσιμο

Όπως αποκάλυψε χτες ο Φινλανδός πρωταθλητής όλα είναι εντάξει πλέον:
«Είχα κάποιους πόνους αλλά τώρα είναι εντάξει. Το πρόβλημα ήταν στα πλευρά μου, αλλά έφυγε».



Στη Ferrari πιστεύουν σε αυτόν και θεωρούν πως μέχρι να του δώσουν μονοθέσιο νικητή
, η ευθύνη τους βαρύνει. Σίγουρα το ότι δεν έχει σετάρει ακόμη στα μέτρα του το εμπρός μέρος ο Ράικονεν, οφείλεται και στην ισορροπία κρατήματος της F14 T αλλά το ίδιο μονοθέσιο δεν οδηγεί και ο Αλόνσο; Ο Ισπανός έχει 87 βαθμούς έναντι 19 του Ράικονεν!Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάστασή του στις δοκιμές εξέλιξης που έγιναν μετά τον αγώνα στην ίδια πίστα.

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά ο Ράικονεν δε χαρίστηκε στον εαυτό του: «Μέχρι τώρα είναι δύσκολη χρονιά, ελπίζω να βρω τρόπο ώστε ν’ αλλάξω την κατάσταση κάποια στιγμή. Πρέπει να γίνει δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι. Δεν το διασκεδάζω. Πρέπει να διορθώσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όταν συμβεί αυτό θα βρεθούμε ξανά στη φυσική μας θέση εκεί που πρέπει να είμαστε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης