Το ηλεκτρικό hypercar που σπάει τα ρεκόρ

Το ηλεκτρικό hypercar που σπάει τα ρεκόρ

O νέος βασιλιάς της ταχύτητας για την κατηγορία των ηλεκτρικών hypercars είναι πλέον το Aspark Owl SP600.

240613102913_Aspark-SP600-398585

Μετά από δύο χρόνια στην κορυφή της λίστας που αφορά το ρεκόρ ταχύτηρας των EV μοντέλων, το Rimac Nevera των 1.900+ ίππων και 412 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας, βλέπει το πρωτότυπο Aspark Owl SP600 να του παίρνει τα πρωτεία.

Το συγκεκριμένο hypercar της άγνωστης σε πολλούς ιαπωνικής εταιρείας δημιουργήθηκε μετά από συνεργασία με τον Ιταλό καροσερίστα Manifattura Automobili με έδρα το Τορίνο.
Κλείσιμο

Η δοκιμή για το ρεκόρ ταχύτητας έγινε στη Γερμανία σε μία ειδικά διαμορφωμένη πίστα δοκιμών με ευθεία 1,8 χιλιομέτρου, εκεί όπου το εκρηκτικό SP600 κατάφερε να σημειώσει τελική ταχύτητα 438,7 χλμ./ώρα, σπάζοντας το ρεκόρ του Nevera. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε Μαρκ Μπάσενγκ, ο οποίος έχει κατακτήσει και την πρώτη θέση στις 24 Ώρες του Νίρμπουργκρινγκ.

Το χεράκι της για την επίτευξη του συγκεκριμένου ρεκόρ έβαλε και η Bridgestone, η οποία ανέλαβε να κατασκευάσει τα ειδικά ελαστικά του αυτοκινήτου που βασίζονται στα Potenza Race. Τα ιαπωνικά ελαστικά κατασκευάστηκαν για ταχύτητες πάνω από 420 χλμ./ώρα, με το ανάλογο βάρος και τις αεροδυναμικές δυνάμεις που αναπτύσσονται σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Όσο για το Aspark Owl SP600, είναι εξοπλισμένo με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 2.012 ίππων με ιδιαίτερη μελέτη στα αεροδυναμικά βοηθήματα. Το επόμενο διάστημα η Manifattura Automobili Torino θα ανακοινώσει και τα πρώτα μοντέλα παραγωγής που θα είναι σε περιορισμένο αριθμό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης