EV9: H ηλεκτρική ναυαρχίδα της KIA

EV9: H ηλεκτρική ναυαρχίδα της KIA

Η KIA παρουσίασε το νέο EV9, ένα μεγάλο SUV που θα αποτελεί την κορωνίδα της ηλεκτρικής γκάμας της εταιρίας.

KIA_EV9
Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Kia, το EV9, τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας και, όπως αναμενόταν, δεν διαφέρει παρά ελάχιστα από το πρωτότυπο που είχε κάνει την εμφάνισή του το 2021. Έτσι λοιπόν και αυτό έχει το ίδιο γωνιώδες αμάξωμα με τις έντονες ακμές και την «ψηφιακή» εκδοχή της μάσκας «tiger face», που συνδυάζεται με χαρακτηριστικούς κάθετους προβολείς.
Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν η κονσόλα που δεν συνδέεται με το ταμπλό και η ενιαία οπτικά σύνθεση του ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής του συστήματος infotainment -και οι δύο με διαγώνιο 12,3 ιντσών. Επίσης δεν λείπουν και οι έξυπνοι διακόπτες άμεσης πρόσβασης που έχουμε δει και στο EV6, ενώ υπάρχει και μια ακόμα οθόνη 5,0 ιντσών, πιθανότατα για τον έλεγχο του κλιματισμού.
Το EV9 είναι διαθέσιμο τόσο με 6θέσια όσο και με 7θέσια διαρρύθμιση, ενώ τα καθίσματα της μεσαίας σειράς μπορούν προαιρετικά να περιστραφούν κατά 180 μοίρες προκειμένου να δημιουργήσουν μαζί με αυτά της τρίτης ένα «σαλονάκι». Το παρόν μπορούν να δώσουν όλα τα συστήματα υποβοήθησης -το EV9 θα είναι το πρώτο Kia με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης 3ου επιπέδου– ενώ θα υπάρχουν και Features on Demand. Στοιχεία εξοπλισμού δηλαδή που θα μπορεί κανείς να τα αγοράσει όποτε και για όσο χρονικό διάστημα τα χρειάζεται. Φυσικά θα υπάρχει και η δυνατότητα των OTA (Over the Air) αναβαθμίσεων.
Η βάση του νέου μεγάλου ηλεκτρικού Kia είναι η πλατφόρμα E-GMP του ομίλου Hyundai και η εισαγωγική του έκδοση θα είναι πισωκίνητη με 203 ίππους, 339 Nm και αυτονομία 354 χιλιομέτρων. Με τη μεγαλύτερη διαθέσιμη μπαταρία -δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες αλλά θα είναι κοντά στις 100 kWh- η αυτονομία θα φτάνει τα 477 χιλιόμετρα, ενώ η τιμή στις ΗΠΑ θα αυξάνεται στις 56.000 ευρώ (61.000 δολάρια). Από τα 51.400 ευρώ (56.000 δολάρια) της βασικής.
Η τετρακίνητη έκδοση με τα δύο μοτέρ και τη συνδυαστική απόδοση των 406 ίππων και των 615 Nm έχει αυτονομία 420 χιλιομέτρων με τη μεγάλη μπαταρία και ξεκινά από τις 57.300 ευρώ (63.000 δολάρια). Εδώ το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 6,0 δεύτερα, ενώ ακόμα πιο γρήγορη (0-100 χλμ./ώρα σε 5,3 δεύτερα) θα είναι η έκδοση GT Line S με τα 650 Nm.
Στην πορεία θα παρουσιαστεί και το πιο σπορ EV9 GT, ενώ η Kia θα ανακοινώσει περισσότερα όταν ξεκινήσει και η διάθεσή του. Κάτι που αναμένεται να γίνει προς το καλοκαίρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης