Ισχυρότερες εκδόσεις Performance για τα Audi RS 6 και RS 7

Ισχυρότερες εκδόσεις Performance για τα Audi RS 6 και RS 7

Η Audi αποκάλυψε τις νέες εκδόσεις RS 6 Avant Performance και RS 7 Sportback Performance που είναι οι ισχυρότερες των δύο μοντέλων έως σήμερα.

Audi_RS6_RS7_Performance__2_
Οι εκδόσεις Performance φέρνουν ακόμα περισσότερη δύναμη και οδηγική ένταση στα ήδη εκρηκτικά RS 6 Avant και RS 7 Sportback. Βασικό στοιχείο είναι η αύξηση της απόδοσης του biturbo TFSI των 4,0 λίτρων ο οποίος χάρη σε αναβαθμίσεις όπως τα ενισχυμένα turbo και η αύξηση της πίεσης από τα 2,4 στα 2,6 bar έχει μία αύξηση της ισχύος κατά 30 ίππους και της ροπής κατά 50 Nm. Έτσι, η συνολική ισχύς των δύο performance διαμορφώνεται στους 630 ίππους και η ροπή στα 850 Nm. Ταυτόχρονα, η Audi αναφέρει πως το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων είναι ταχύτερο στη λειτουργία του. Χαρακτηριστικό είναι πως για τα 0-100 χλμ./ώρα απαιτούνται μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, ήτοι 0,2 δλ. νωρίτερα από τις βασικές εκδόσεις των RS 6/ RS 7.
Η τετρακίνηση με self-locking λειτουργία έχει πιο σπορ ρύθμιση με την κατανομή να βρίσκεται στο 40/60 (εμπρός/ πίσω) και ανάλογα με τις περιστάσεις να φτάνει έως το 70% στον μπροστινό άξονα και έως 85% στον πίσω. Από εκεί και πέρα η Audi αναφέρει πως υπάρχουν νέου κράματος ελαφρύτερες ζάντες που εξοικονομούν έως 5 κιλά η κάθε μία σε σχέση με την απλή 22άρα.
Στο προαιρετικό πακέτο RS Dynamic η τελική ανεβαίνει στα 280 χλμ./ώρα, υπάρχει σπορ διαφορικό στο πίσω άξονα και ενεργητική διόρθωση στο τιμόνι. Στο Dynamic Plus προσφέρονται κεραμικά δισκόφρενα και αύξηση της τελικής στα 305 χλμ./ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης