Η Mustang του Bullit σε νέες περιπέτειες

Η Mustang του Bullit σε νέες περιπέτειες

Πρόκειται για μία ταινία που άφησε εποχή και σημάδεψε ολόκληρες γενιές, τώρα λοιπόν πρόκειται να επανέλθει στις οθόνες.

12345_Mustang-Bullit
Το πρώτο “Bullit” ήταν μία ταινία γυρισμένη στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, με κυνηγητά που άφησαν εποχή, και πρωταγωνιστή τον mister cool, τον Steve McQueen να οδηγεί μια πράσινη Mustang καταδιώκοντας μία μαύρη Dodge Charger.

H ταινία έγινε θρύλος μεταξύ των φίλων του σινεμά και της αυτοκίνησης, ενώ χαρακτήρισε ανεξίτηλα και την Mustang. Μάλιστα η Ford από το 2001 και μετά έχει στην γκάμα της Mustang και την αντίστοιχη έκδοση Bullit με πιο σπορ χαρακτηριστικά και πάντα το κλασικό πράσινο χρώμα.

Ενδεικτικό του πόσο επηρέασε τον κόσμο του σινεμά και του αυτοκινήτου εκείνη η ταινία, είναι ότι η πράσινη Mustang της ταινίας του 1968 πωλήθηκε σε δημοπρασία το 2020 προς 3,4 εκατ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό που έχει πιάσει ποτέ μία Mustang.

Για τη νέα ταινία με το όνομα Bullit θα συνεργαστούν δύο μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας του κινηματογράφου. Ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ και ο γνωστός ηθοποιός Μπράντλεϊ Κούπερ.



Το νέο Bullitt δεν θα είναι ριμέικ της πρώτης ταινίας. Ο Κούπερ και ο Σπίλμπεργκ άρχισαν να συζητούν μια νέα οπτική για την ταινία κατά τη διάρκεια του lockdown της πανδημίας. Το σενάριο το γράφει ο Τζος Σίνγκερ, τακτικός συνεργάτης του Σπίλμπεργκ σε μεγάλες οσκαρικές επιτυχίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για το πότε θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα και ποιο θα είναι το πνεύμα της ταινίας.

Μπορεί τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα να εγγυώνται ότι θα έχει εντυπωσιακά γυρίσματα, όμως είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα κάνει την αίσθηση εκείνων των περασμάτων στις ανηφόρες του Σαν Φρανσίσκο, που ακόμα και σήμερα, μισό αιώνα αργότερα,  δείχνουν πραγματικά μοναδικές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης