Στα σκαριά το plug-in υβριδικό Hyundai Kona

Στα σκαριά το plug-in υβριδικό Hyundai Kona

Το B-SUV μοντέλο της Hyundai, το γνωστό μας Kona, αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να αναβαθμιστεί τόσο στην αισθητική του, όσο και στα μηχανικά μέρη.

220916150951_Hyundai-Kona_I

Ήδη μία πλειάδα από καμουφλαρισμένα πρωτότυπα της ανανεωμένης γενιάς του Kona έχουν αρχίσει να κάνουν συχνά-πυκνά την παρουσία τους σε δημοσίους δρόμους, όντας λίγα βήματα πριν την επίσημη παρουσίαση του κορεατικού SUV στο αγοραστικό κοινό. 

Το μοντέλο θα βασίζεται στην πλατφόρμα «K3», την οποία έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai-Kia για τα οχήματά του που ανήκουν από τη μικρομεσαία κατηγορία και πάνω, καθώς και για τα αντίστοιχα crossover/SUV.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως τώρα, το επικαιροποιημένο Kona θα διατίθεται με την υπάρχουσα γκάμα κινητήρων, δηλαδή με τον 1.0 T–GDi των 120 ίππων, με τον 1.6 T–GDi των 198 ίππων και με αυτόν που διαθέτει σύστημα ήπιας υβριδικής διάταξης μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 141 ίππων.

Θυμίζουμε ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι ο 1.6 GDi των 105 ίππων ο οποίος συνδράμεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 44 ίππων και έχει μπαταρίες ενεργειακής χωρητικότητας 1,32 kWh. Επίσης, από το μενού δεν θα λείψει και η κορυφαία έκδοση Kona N των 280 ίππων.

Ωστόσο, η σημαντικότερη είδηση είναι ότι το Kona θα διατίθεται και σε έκδοση plug-in hybrid, η οποία δεν υπήρχε έως τώρα. Το μοντέλο θα έχει πιο σύγχρονη σχεδίαση και θα έχει αλλαγές και στο εσωτερικό του, το οποίο θα δανείζεται στοιχεία από το αμιγώς ηλεκτρικό Ioniq 5.

Σε ό,τι αφορά στο Kona Electric, οι μπαταρίες τής ισχυρότερης εκδοχής του (αυτής με τους 204 ίππους) αναμένεται να έχουν οριακά αυξημένη ενεργειακή χωρητικότητα η οποία θα φτάνει στις 64,8 kWh έναντι των 64 kWh τώρα. Καθώς θα συμβεί αυτό αναμένεται να αυξηθεί και η μέγιστη θεωρητική αυτονομία τού αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος, η οποία στο παρόν μοντέλο φτάνει έως και 484 χλμ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης