Νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota

Η Toyota βάζει στο «στόχαστρο» το Tesla Model 3, καθώς ετοιμάζει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, με σεντάν περίβλημα. 

220922130922_Toyota-bZ3-ev-sedan-5

Προχωρώντας ακόμα την τεχνογνωσία της πάνω στην ηλεκτροκίνηση, οι ιθύνοντες της Toyota εξελίσσουν ένα νέο EV όχημα, που κατά πάσα πιθανότητα θα φέρει τον κωδικό bZ3, παίρνοντας τη σκυτάλη από το bZ4x.

Μπορεί το εμπορικό του ντεμπούτο να ξεκινήσει από την αγορά της Κίνας, αλλά το ηλεκτρικό Toyota αναμένεται να κυκλοφορήσει και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές. Η Toyota μέσω υψηλόβαθμων στελεχών της, μπορεί να έχει τοποθετηθεί ελαφρώς ενάντια στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά όπως φαίνεται, μένει σε επαφή με τον ανταγωνισμό και έχοντας αναμφίβολα υψηλή τεχνογνωσία, «δίνει το παρόν» σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων.

Μετά το bZ4x, η ιαπωνική εταιρεία έχει δρομολογήσει για τις αρχές του 2024 την έναρξη της εμπορικής πορείας του δεύτερου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται bZ3, συνεχίζοντας τη γκάμα των «Beyond Zero» μοντέλων της. Το πρωτότυπο του μοντέλου, το είδαμε πριν μερικούς μήνες με την ονομασία bZ Sedan και με αυτό θα κάνει τη ρελάνς της η ιαπωνική φίρμα στο πολύ επιτυχημένο εμπορικά Tesla Model 3.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης