Η μία και μοναδική Aston Martin DBR22

Η μία και μοναδική Aston Martin DBR22

Η Aston Martin αναπολεί το αγωνιστικό παρελθόν της, δημιουργώντας ένα εκπληκτικής σχεδίασης και τεχνολογίας μοντέλο. 

220816103514_aston-martin-1

Η βρετανική εταιρεία με την μεγάλη αγωνιστική παράδοση αποφάσισε να παρουσιάσει ένα τετράτροχο speedster όχημα, το οποίο θυμίζει τα αγωνιστικά μοντέλα παλαιότερων εποχών, όπως οι DB3S και DBR1, με τα οποία είχε κερδίσει τις 24 Ώρες του Le Mans.

Οι αλλαγές στο αμάξωμα της DBR22, όπως και ονομάζεται, είναι αρκετά έντονες, καθώς οι σχεδιαστές θέλησαν να δώσουν ένα πιο δυναμικό χαρακτήρα στο σχέδιο, με πιο έντονο το ανάγλυφο στα πλαϊνά πάνελ και τους θόλους των τροχών.

H πιο χαρακτηριστική σχεδιαστική αναφορά στο παρελθόν είναι η νέα μάσκα από carbon fiber, η οποία έχει μία παρόμοια οριζόντια μεταλλική ράβδο που την διατρέχει.Υπάρχουν επίσης οι αεραγωγοί πίσω από τους τροχούς που θυμίζουν έντονα εκείνους των αυτοκινήτων της δεκαετίας του ‘50.

Μεγάλη έμφαση δόθηκε στην αεροδυναμική σχεδίαση και την σωστή ροή του αέρα γύρω από το αμάξωμα, ώστε να εξασφαλίζεται η μεγαλύτερη δυνατή κάθετη δύναμη. Η εταιρεία από το Gaydon χρησιμοποίησε επίσης μεθόδους 3D εκτύπωσης για διάφορα μηχανικά μέρη και τμήματα του αμαξώματος, κάνοντας εκτεταμένη χρήση του αλουμινίου ώστε το βάρος να παραμείνει χαμηλά.

Ο κινητήρας που χρησιμοποιείται για την DBR22 είναι ένας twin turbo V12 5,2 λίτρων με απόδοση 715 ίππους και 753 Nm ροπή. Συνδυάζεται με οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο με τις επιδόσεις να είναι εντυπωσιακές, καθώς φθάνει από στάση στα 96 χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 319 χλμ./ώρα.

Η Aston Martin υποστηρίζει ότι χάρη στην δουλειά που έχει γίνει στο πλαίσιο, τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και το σύστημα διεύθυνσης, η οδική συμπεριφορά είναι αυτή ενός καθαρόαιμου αγωνιστικού μοντέλου, αντάξιο του ένδοξου παρελθόντος.

Η όλη προσπάθεια πάντως αποτελεί μία one-off δημιουργία, αποκλειστικά για επίδειξη των δυνατοτήτων της Aston Martin. Πάντως με τα εγκωμιαστικά σχόλια που έχει πάρει, δεν αποκλείεται να την δούμε κάποια στιγμή σε -έστω και περιορισμένη- παραγωγή. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης