Εδώ θα δεις τα ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου

Εδώ θα δεις τα ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου

Στο Guggenheim Bilbao παρουσιάζονται τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον κόσμο και θα βρίσκονται εκεί μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Guggenheim-Bilbao-Car-Museum-2
Η Ferrari 250 GTO, η Bugatti Atlantic και ένα μονοθέσιο της Mercedes F1, αποτελούν μέρος μιας εντυπωσιακής έκθεσης που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Norman Foster.

Το Guggenheim Bilbao παρουσιάζει μερικά από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα του κόσμου στην έκθεση «Motion: Autos, Art, Architecture». Αυτοκίνητα, γλυπτά, σκίτσα και φωτογραφίες εκτίθενται σε δέκα αίθουσες του μουσείου, μερικές από τις οποίες σπάνια είναι ανοιχτές για το κοινό.

Στις αίθουσες αυτές του μουσείου, μπορεί να δει κανείς σχεδόν 40 αυτοκίνητα. Η ανακοίνωση του μουσείου κάνει λόγο για τη σπανιότητα των εκθεμάτων, καθώς «πολλά από αυτά παρουσιάζονται σε ένα ευρύ κοινό για πρώτη φορά επειδή δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ στο παρελθόν τις ιδιωτικές συλλογές ή τα δημόσια ιδρύματα στα οποία ανήκουν».



Η έκθεση ξεκινά με τις απαρχές του αυτοκινήτου πριν από περισσότερα από 100 χρόνια, με την Porsche Phaeton του 1900 με ηλεκτρικούς κινητήρες στις πλήμνες των τροχών να αντιπροσωπεύει μια εποχή που δεν ήταν ακόμη σαφές το ποιο καύσιμο θα επικρατούσε στην αυτοκίνηση. Το αυτοκίνητο μόλις είχε αρχίσει να προσπερνά την άμαξα ως μέσο μεταφοράς. Η έκθεση συνεχίζεται με μια Bugatti 57 SC Atlantic, ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο τη δεκαετία του 1930 και ένα από τα πιο όμορφα σχέδια μέχρι σήμερα. Κάποια μοντέλα από τη δεκαετία του 1950, όπως το VW Beetle, σηματοδοτούν την αρχή της εκλαΐκευσης του αυτοκινήτου.

Ο αρχιτέκτονας Norman Foster, σχεδίασε τη συγκεκριμένη έκθεση στο ισπανικό Μουσείο Guggenheim. Κάποιοι από τους χώρους του μουσείου δείχνουν το μέλλον της κινητικότητας, με φοιτητές από 16 πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο να έχουν δώσει τα δικά τους σχέδια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης