Mercedes: Επισπεύδει τις ηλεκτρικές EQE και EQS

Mercedes: Επισπεύδει τις ηλεκτρικές EQE και EQS

 Η Mercedes-Benz πιστοποιεί τη διάθεσή της για ισχυρή εκπροσώπηση στα premium ηλεκτρικά.

Mercedes-EQE-1
Η γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων EQ της Mercedes-Benz θα μεγαλώσει σύντομα με την κυκλοφορία των SUV EQS και EQE.

Πρόκειται για το λανσάρισμα των δύο νέων μεγάλων premium SUV της επόμενης εποχής, που θα είναι το τρίτο και το τέταρτο μοντέλο πάνω στην πλατφόρμα EVA της γερμανικής εταιρείας, η οποία αφορά αποκλειστικά στην εξέλιξη των ηλεκτρικών μοντέλων.

Η τεχνολογική «συγγένεια» των δύο νέων μοντέλων, θα οδηγήσει την εταιρεία να τα παρουσιάσει με μικρό χρονικό διάστημα ανάμεσά τους- της τάξης των 6 μηνών μέσα στο έτος που διανύουμε.

Τα δύο μοντέλα, δια στόματος του Ola Kallenius που ηγείται της Mercedes-Benz, θα τοποθετούνται τιμολογιακά στην αγορά της Βρετανίας, λίγο πάνω από τις 100.000 ευρώ η EQS και λίγο κάτω από τα 90.000 ευρώ η EQE.


Κλείσιμο


Με το λανσάρισμα των δύο νέων EQ μοντέλων, οι ηλεκτρικές προτάσεις της Mercedes θα γίνουν πέντε, καθώς θα τοποθετηθούν δίπλα στα EQA, EQB και EQC που ήδη είναι στην αγορά. Η EQS θα προσφέρεται με ένα πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου 108 kWh, που σε συνδυασμό με δύο κινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 524 ίππων, θα είναι το ισχυρότερο μοντέλο της γκάμας (στην τετρακίνητη έκδοση EQS 580 4Matic).

Η EQE, θα χρησιμοποιεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 90,6 kWh με δυνατότητα συνδυασμού της είτε με μονοκινητήρα που θα μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς, είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες και κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης