WRC: Ο... παλιός τα σάρωσε όλα στο Μόντε Κάρλο

WRC: Ο... παλιός τα σάρωσε όλα στο Μόντε Κάρλο

Με «μάχη» ως την τελευταία ειδική διαδρομή τελείωσε ο πρώτος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι που έγινε στο Μόντε Κάρλο. Ο Sebastien Loeb κέρδισε τη διοργάνωση που άνοιξε την νέα, υβριδική εποχή των Ράλι.

Στιγμιοτυπο_2022-01-23__9_32_09_μμ

Στην τελευταία διαδρομή του αγώνα ο Loeb επικράτησε του Sebastien Ogier (Gazoo Toyota). Πίσω του στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Craig Breen κάνοντας μεγαλύτερη την επιτυχία της M-Sport Ford.


Ο Sebastien Loeb κέρδισε την 80ή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC) και πρώτη για οποιαδήποτε άλλη ομάδα εκτός της Citroen, με έντονο συναγωνισμό  μετά από μια αναμέτρηση στην τελευταία ειδική με τον παλιό αντίπαλο Sébastien Ogier.

Ο οδηγός της Toyota ηγήθηκε του αγώνα  το απόγευμα του Σαββάτου και φαινόταν έτοιμος για τη νίκη μέχρι που, στην προτελευταία σκηνή του ράλι, είχε ένα κατεστραμμένο ελαστικό και έπεσε στα 9,5 δευτερόλεπτα πίσω.  Μάλιστα ήταν ταχύτερος στο powerstage κατά εννέα δευτερόλεπτα, αλλά με την ανυπομονησία του Ogier να κλέψει τη νίκη, ξεκίνησε πιο γρήγορα  και πήρε πέναλτι 10″.


Έτσι, ο Loeb και η Isabelle Galmiche τελικά θριάμβευσαν με 10,5 δευτερόλεπτα. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Galmiche στο WRC, μετά την  Fabrizia Pons (κέρδισε το Monte μαζί με τον Piero Liatti το 1997) και η πρώτη νίκη της M-Sport μετά το Rally GB 2018. Αν δεν είχε το jump-start, ο Ogier θα είχε χάσει το ράλι με μόλις 0,5 δευτερόλεπτα.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης