Daimler: Έλλειψη σε ημιαγωγούς μέχρι και το 2023

Daimler: Έλλειψη σε ημιαγωγούς μέχρι και το 2023

Ο CEO της Daimler Ola Kallenius καθώς και άλλα εταιρικά στελέχη προβλέπουν ότι η έλλειψη ημιαγωγών έχει μέλλον...

Microchip-Automotive
Η έλλειψη microchips στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει επιφέρει αυξήσεις στις τιμές και καθυστερήσεις στις παραδόσεις των νέων μοντέλων.

Οι νέες προβλέψεις όμως είναι άκρως απογοητευτικές, καθώς όλο και περισσότερα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας βλέπουν ότι θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα.Μία ιδιαίτερα απαισιόδοξη πρόβλεψη ήρθε από τα χείλη του CEO της Daimler. O Οla Kallenius δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα η έλλειψη σε ημιαγωγούς να φθάσει και μέχρι το 2023.

Ο Kallenius είπε ότι οι περισσότεροι κατασκευαστές microchips αντιμετωπίζουν δομικά προβλήματα στην ανάκτηση της κατασκευαστικής τους ικανότητας οπότε η κατάσταση φαίνεται να εξομαλύνεται μέσα στο 2023.

Η Daimler πρόσφατα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχουν σημαντικά μικρότερες πωλήσεις στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς για την Mercedes-Benz μέσα στο 2021, αν και πιστεύει ότι θα υπάρξει μία μικρή βελτίωση στην τροφοδοσία με ημιαγωγούς προς τα τέλη της χρονιάς.


Η έλλειψη σε microchips έρχεται σε μία κομβική στιγμή για την εταιρία, η οποία βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη της ηλεκτρικής της γκάμας όπως φάνηκε από τα πολλά νέα μοντέλα που παρουσίασε στο Μόναχο.
 Μένει να δούμε πόσο θα επηρεάσει το τελικό προϊόν και τις τιμές των νέων μοντέλων, και πόσο μεγάλες θα είναι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αυτοκινήτων στους πελάτες τους για τους επόμενους μήνες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης