Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου W12 κινητήρα της Bentley Bacalar

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου W12 κινητήρα της Bentley Bacalar

Ο πρώτος από τους μόλις 12 χειροποίητους κινητήρες που θα παραχθούν για τις αντίστοιχες Bentley Bacalar πέρασε και την απαιτητική φάση δοκιμών και είναι έτοιμος για χρήση

bentley_bacalar_w12_engine
Όσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή είναι η Bentley Bacalar, το ανοιχτό GT περιορισμένης παραγωγής της Βρετανικής υπερπολυτελούς φίρμας που θα αγγίζει τα 2 εκατομμύρια ευρώ άλλο τόσο μοναδικός είναι και ο χαρακτήρας του κινητήρα που θα το συνοδεύει.
Η Bentley ανακοίνωσε πως η κατασκευή του πρώτου W12 κινητήρα της Bacalar ολοκληρώθηκε στη μονάδα της εταιρίας στο Crewe της Μ.Βρετανίας ενώ πέρασε και τις ποιοτικές δοκιμές τριών σταδίων για την εξακρίβωση της σωστής απόδοσης του. Σύμφωνα με την Bentley πρόκειται για τον πιο προηγμένο κινητήρα στην ιστορία της εταιρίας. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη εκδοχή του twin-turbo 6.0 W12 κινητήρα που είχε παρουσιαστεί αρχικά το 2003 σε σχέση με τον οποίο η απόδοση έχει αυξηθεί κατά 27 τοις εκατό φθάνοντας τους 660 ίππους, η ροπή έχει βελτιωθεί κατά 38 τοις εκατό αγγίζοντας τα 900 Nm ενώ οι εκπεμπόμενοι ρύποι έχουν μειωθεί κατά 28 τοις εκατό.

Κάθε ένας από τους χειροποίητους κινητήρες μετά την ολοκλήρωσή του περνά από μια δοκιμή ποιοτικού ελέγχου τριών σταδίων. Στο πρώτο στάδιο ο κινητήρας ελέγχεται για τυχόν διαρροές σε όλα τα τμήματά του. Στη συνέχεια ο κινητήρας λειτουργώντας μόλις στις 120 σ.α.λ. ελέγχεται σε 600 ξεχωριστά χαρακτηριστικά του ενώ στο τελικό στάδιο γίνεται εξομοίωση λειτουργίας του σε κανονικές συνθήκες σε μια Bacalar. Αξίζει να σημειώσουμε πως από την έναρξη παραγωγής του W12 η Bentley έχει κατασκευάσει 100.000 κινητήρες με καθέναν από αυτούς να περνά από τα χέρια 45 τεχνικών και να χρειάζεται 6,5 ώρες για την ολοκλήρωσή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης