Η Maserati που ήρθε από το μέλλον

Η Maserati που ήρθε από το μέλλον

Η άκρως δημιουργική περίοδος την οποία διανύει η Maserati ωθεί πολλούς ανεξάρτητους σχεδιαστές να αποτυπώσουν εντυπωσιακές σιλουέτες για μοντέλα που θα μπορούσαν να φέρουν το έμβλημα της ιταλικής φίρμας όπως στην περίπτωση του φουτουριστικού πρωτότυπου με την ονομασία Neptune.

maserati_neptune_rendering
Η έλευση της νέας MC20 αποτελεί την ζωντανή απόδειξη πως η Maserati βρίσκεται σε μια δημιουργική τροχιά η οποία πιθανότατα θα της επιτρέψει να ξανακερδίσει την αίγλη ως ένας από τους κορυφαίους σπορ κατασκευαστές στον κόσμο.
Αυτή η θετική πορεία φαίνεται πως δίνει το κίνητρο σε αρκετούς ανεξάρτητους σχεδιαστές όπως ο ιταλός Andrea Piccirillο που ασχολείται με τον σχεδιασμό αυτοκινήτων αλλά και σκαφών αναψυχής και ο οποίος ανέβασε στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής ένα άκρως εντυπωσιακό ψηφιακό πρωτότυπο με την ονομασία Neptune.
Δεν πρόκειται απλά για μια παραλλαγή βασισμένη στην MC20 αλλά για μια σαφώς πιο τολμηρή πρόταση η οποία φαίνεται πως συνδυάζει τις αεροδυναμικές απαιτήσεις με την κομψότητα των γραμμών της σιλουέτας η οποίες θυμίζουν αρκετά αγωνιστικό πρωτότυπο σε έκδοση δρόμου.

Η αλήθεια είναι πως το Neptune μοιάζει περισσότερο με αυτοκινητικό γλυπτό παρά για μια δημιουργία η οποία δίνει βάρος και σε πρακτικούς τομείς καθώς για παράδειγμα αναλογικά με τις διαστάσεις του αυτοκινήτου ο χώρος που έχει δοθεί για την καμπίνα και πολύ περισσότερο το ύψος της οροφής δείχνουν εξαιρετικά περιορισμένα για να πούμε πως έχει προβλεφθεί η φιλοξενία επιβατών. Αυτό βέβαια δεν αλλοιώνει τις εντυπώσεις καθώς δύσκολα μπορούμε να σκεφθούμε πως κάποιος δεν θα δηλώσει εντυπωσιασμένος με τις καμπύλες της Maserati Neptune.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης