Μία Toyota Supra χάρμα ιδέσθαι

Μία Toyota Supra χάρμα ιδέσθαι

Η νέας γενιάς Toyota Supra δέχεται τις βελτιώσεις του οίκου SARD, όντας εντυπωσιακή σε εμφάνιση και ουσία.

201127120016_Toyota-Supra-SARD-1
Ο Ιάπωνας βελτιωτής και συνεργάτης της Toyota μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσο οι αντίστοιχοι TRD και Tom’s, αλλά για σχεδόν μισό αιώνα εμπλέκεται στα αγωνιστικά δρώμενα, όπως τη συμμετοχή του στον διάσημο 24ωρο αγώνα του Le Mans.

Τελευταίο του δημιούργημα αποτελεί η νέας γενιάς Toyota Supra, η οποία μεταμορφώθηκε σε ένα εντυπωσιακό κουπέ με επιθετική εμφάνιση και ανάλογες επιδόσεις. Κοιτώντας την εξωτερικά, είναι πασιφανές ότι η συγκεκριμένη Supra διαθέτει ένα νέο αεροδυναμικό bodykit, που περιλαμβάνει μεγαλύτερους εμπρός αεραγωγούς, όπως και ανασχεδιασμένο καπό με μεγαλύτερη επιφάνεια. Και αυτό γιατί η βελτιωμένη Supra διαθέτει και μεγαλύτερα κατά 80 χιλιοστά μετατρόχια, σε σχέση με την εργοστασιακή.

Πίσω κυριαρχεί η σταθερή αεροτομή, ο νέας σχεδίασης προφυλακτήρας που ενσωματώνει τις πλαϊνές εισαγωγές αέρα και ο διαχύτης που περιλαμβάνει μεγαλύτερες σε διάμετρο απολήξεις. Τη δικά τους πινελιά βάζουν φυσικά και οι πανέμορφες ζάντες 20 ιντσών που βρίσκονται τοποθετημένες σε ελαστικά Bridgestone Potenza S007A.
Αλλά οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Κάτω από το εμπρός καπό υπάρχει ο εξακύλινδρος σε σειρά twin-turbo κινητήρας των 3,0 λίτρων, που προέρχεται από τη BMW Z4, ο οποίος έχει υποστεί κάποιες τροποποιήσεις. Σημαντικότερη από αυτές είναι η τοποθέτηση νέων υπερσυμπιεστών της BorgWarner με μεγαλύτερη φτερωτή, η αναβάθμιση της ECU, ενώ δεν λείπει και η εξάτμιση τιτανίου συνδυαζόμενη με σπορ καταλύτη.
Κλείσιμο

Τα παραπάνω έχουν αποτέλεσμα η ισχύς της Supra να αυξάνεται στους 500 ίππους, με τη ροπή να φτάνει πλέον τα 686 Nm στις 3.000 σ.α.λ., ενώ για την βέλτιστη οδική συμπεριφορά έχει τοποθετηθεί ρυθμιζόμενη ανάρτηση, παχύτερες αντιστρεπτικές, όπως και αναβαθμισμένα φρένα της Alcon με εξαπίστονες δαγκάνες.
Για όλους εσάς που ενδιαφέρεστε για την απόκτησή της να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τη SARD θα παραχθούν μόλις 20 βελτιωμένες Supra, με την τιμή να ξεκινά από τις 101.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης