Νέο μοντέλο President του Βιετνάμ

Νέο μοντέλο President του Βιετνάμ

Το λανσάρισμα του VinFast President, του νέου πολυτελούς SUV που παρουσίασε η start up εταιρεία για την αγορά του Βιετνάμ, θα παραχθεί μόλις σε 500 αντίτυπα.

VinFast_President_1

Η τιμολόγηση ξεκινά από 3,8 δισεκατομμύρια Βιετναμέζικα Dong (138.638 ευρώ) για τα πρώτα 100 αυτοκίνητα που θα προσφερθούν σε μια τιμή καλύτερη, καθώς τα υπόλοιπα 400 θα διατεθούν με τιμή αγοράς τα 167.824 ευρώ. To President σχεδιάστηκε από τον οίκο Pininfarina. Διαθέτει μια μάσκα σχήματος V που πλαισιώνεται από λεπτούς προβολείς, έχει ένα ανάγλυφο καπό με μεγάλο αεραγωγό, μια πίσω λωρίδα LED που ακολουθεί το σχήμα V του μπροστινού μέρους, ενώ χαρακτηριστικά είναι και τα λογότυπα «VinFast» και «President» στην πίσω πόρτα. Χαμηλά, διακρίνονται οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, καθώς και ο διακριτικός διαχύτης. Τα 18 εξωτερικά χρώματα του President μπορούν να συνδυαστούν με λεπτομέρειες σε Gun Metal, Μεταλλικό Ασημί, Χρυσό ή την απόχρωση του Χαλκού, εντείνοντας την πολυτελή διάθεση του αυτοκινήτου και την κομψότητα (;) του σχήματος. Στο εσωτερικό και πάλι «δια χειρός» Pininfarina, βρίσκουμε premium δερμάτινη επένδυση Nappa και αρκετές επιφάνειες υπενδεδυμένες από ξύλο, με το τελευταίο να έχει διαφορετικό μοτίβο σε κάθε αυτοκίνητο! Η οθόνη που υποστηρίζει το σύστημα ψυχαγωγίας είναι 12,3 ιντσών και συνοδεύεται από 13 ηχεία «στρατηγικά» τοποθετημένα στην καμπίνα για την καλύτερη δυνατή εμπειρία ακρόασης.


Η ισχύς προκύπτει από ένα V8 σύνολο 6,2 λίτρων που προέρχεται από την GM και αποδίδει 420 ίππους και 63,6 kgm ροπής. Συνδυάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και μόνιμη τετρακίνηση, επιτρέποντας στον «Πρόεδρο» να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα του μοντέλου είναι 300 χλμ./ώρα σύμφωνα με τον κατασκευαστή. «Το President είναι το πρώτο από μια σειρά προϊόντων που αντιπροσωπεύουν την υψηλή ποιότητα που θέλει να προσφέρει η VinFast. Είναι επίσης η επιβεβαίωση της παραγωγικής ικανότητας του Βιετνάμ, απέναντι σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής, Nguyen Thi Van Anh. «Θέλουμε να αφιερώσουμε αυτό το υπέροχο προϊόν και τις κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της VinFast σε Βιετναμέζους που έχουν ισχυρό και πρωτοπόρο πνεύμα. Αυτός είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο η VinFast παράγει περιορισμένο αριθμό 500 αυτοκινήτων για να διασφαλίσει ότι κάθε ένα από αυτά τα αριστουργήματα, αξίζει στον ιδιοκτήτη του». Εκτός από το President, η VinFast έχει έντονη δραστηριότητα στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, ασχολούμενη με την
έρευνα και την εξέλιξή τους, προκειμένου να επιτύχει έναν από τους στόχους της και να ξεκινήσει της εμπορικής της δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες έως το 2021.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης