Η Aston Martin του James Bond ξαναζεί

Η Aston Martin του James Bond ξαναζεί

Τις 3 εκατομμύρια λίρες θα κοστίζει η σύγχρονη συλλεκτική έκδοση της Aston Martin DB5 με τις προδιαγραφές και τα γκάτζετ που είχε ως αυτοκίνητο του διάσημου 007 James Bond

aston_martin_db5_goldfinger_continuation
Η DB5 είναι ουσιαστικά το αυτοκίνητο που απογείωσε τη φήμη της Aston Martin μετά τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως αυτοκίνητο του θρυλικού 007 James Bond.
Θέλοντας να αποτίσει φόρο τιμής στο θρυλικό της μοντέλο η Aston Martin αποφάσισε την παραγωγή 25 αντιτύπων της DB5 και μάλιστα με τις ακριβείς προδιαγραφές και όλα τα έξυπνα γκάτζετ που διέθετε στην κινηματογραφική ταινία. Όλες οι DB5 Goldfinger Continuation που θα παραχθούν θα είναι βαμμένες στην κλασική ασημένια απόχρωση Silver Birch και θα κινούνται από έναν 4.0λιτρο εξακύλινδρο κινητήρα 290 ίππων που θα φθάνουν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων. Η Aston Martin αναφέρει πως για κάθε αυτοκίνητο χρειάζονται 4.500 ώρες εργασίας, κάτι απόλυτα ενδεικτικό της προσοχής στη λεπτομέρεια που δίνεται για μια δημιουργία ουσιαστικά απόλυτα χειροποίητη.

Το δημοφιλές κανάλι Carfection του Youtube είχε την ευκαιρία να οδηγήσει την DB5 σε δημόσιους δρόμους κάτι που οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου δεν θα μπορούν να κάνουν καθώς το αυτοκίνητο δεν θα έχει σχετική έγκριση τύπου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά με πολύ βαθύ πορτοφόλι. Πάντως οι DB5 Goldfinger Continuation θα είναι εξοπλισμένες με όλον τον κατασκοπικό εξοπλισμό του αυτοκινήτου της ταινίας. Θα υπάρχουν λοιπόν οι περιστρεφόμενες πινακίδες, τα κρυφά όπλα, ο εκτοξευτής καπνού, η αλεξίσφαιρη προστασία στο πίσω μέρος ενώ θα υπάρχει ακόμα και το αφαιρούμενο τμήμα της οροφής όπως και το κουμπί για την εκτόξευση των καθισμάτων το οποίο πάντως θα είναι μόνο διακοσμητικό. Σε κάθε περίπτωση αν και τα 3 εκατομμύρια λίρες που κοστίζει κάθε DB5 Goldfinger Continuation είναι ένα αστρονομικό ποσό θα θυμίσουμε πως ένα από τα αυθεντικά αυτοκίνητά της ταινίας είχε πουληθεί σε δημοπρασία σε διπλάσια τιμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης