H Alfa Romeo Montreal αναβιώνει ψηφιακά

H Alfa Romeo Montreal αναβιώνει ψηφιακά

Αν και η Alfa Romeo φαίνεται πως θα στρέψει τη προσοχή της στις πιο εμπορικές κατηγορίες βάζοντας προς το παρόν στην άκρη τα σχέδιά της για κάποια εντυπωσιακά σπορ μοντέλα ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής φαντάζεται μια σύγχρονη εκδοχή της εικονικής Montreal.

ALFA-ROMEO-x-MONTREAL-2020-Concept-14567654
To άκρως ενδιαφέρον project ονομάζεται Alfa Romeo x Montreal 2020 και είναι δημιουργία του ιάπωνα Yosuke Yamada, ο οποίος εργάζεται ως σχεδιαστής σε ιαπωνική εταιρία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτου.
Το πρωτότυπό του είναι σαφώς επηρεασμένο από την Montreal της δεκαετίας του ’70 που μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα μοντέλα στην ιστορία της Alfa Romeo. Ωστόσο αν και το σχέδιό του Yamada είναι εμπνευσμένο από το παρελθόν σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάτι ρετρό καθώς η σιλουέτα και οι γραμμές του κουπέ πρωτοτύπου έχουν ένα απόλυτα φουτουριστικό ύφος. Χαρακτηριστικά στοιχεία αποτελούν το μακρύ καπό και η τοποθέτηση της καμπίνας αρκετά κοντά στο πίσω μέρος ενώ ιδιαίτερο δυναμισμό στην ήση αρκε΄τα μυώδη κουπέ σιλουέτα προσφέρει η συνέχιση του V του θυρεού της Alfa Romeo ως έντονα νεύρα επάνω στο καπό.

Το μόνο ρετρό στοιχείο μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται στο πίσω μέρος και στα στρογγυλά φωτιστικά σώματα που όμως έχουν μια ιδιαίτερα μοντέρνα προσέγγιση καθώς μοιάζουν με εισαγωγές αέρα. Ο Yamada δήλωσε πως με αυτό το σχέδιο ήθελε να δώσει στην Montreal μια σύγχρονη υπόσταση με κομψή αλλά σέξι εμφάνιση όπως γινόταν με πολλά ιταλικά πρωτότυπα διάσημων σχεδιαστικών οίκων τη δεκαετία του ’70. Το μόνο σίγουρο είναι πως πολλοί θα ήθελαν η Alfa Romeo σύντομα να κοιτάξει και το πιο συναρπαστικό κομμάτι της αυτοκίνησης που σαφώς αποτελεί σημαντικό μέρος της ιστορίας της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης