Θεσσαλονίκη: 5 ταβέρνες που ξεχωρίζουμε

Θεσσαλονίκη: 5 ταβέρνες που ξεχωρίζουμε

Τι να περιμένει ο ταξιδιώτης από τον γαστρονομικό χάρτη της «συμπρωτεύουσας»; Καφενέδες από το 1885, παλιές και νεότερες ταβέρνες με καλό φαγητό, ουζάκι και μεζέδες με θέα τον Λευκό Πύργο και τα νερά του Θερμαϊκού.

ompreles_thessaloniki_net
Τι να περιμένει ο ταξιδιώτης από τον γαστρονομικό χάρτη της «συμπρωτεύουσας»; Καφενέδες από το 1885, παλιές και νεότερες ταβέρνες με καλό φαγητό, ουζάκι και μεζέδες με θέα τον Λευκό Πύργο και τα νερά του Θερμαϊκού. Εμείς επιλέξαμε για εσάς 5 μέρη στην όμορφη Θεσσαλονίκη για νόστιμο και ποιοτικό φαγητό και τις παρουσιάζουμε παρακάτω:

Σέμπρικο
Είδος: μπακαλοταβέρνα
Ιστορία: Από αυτό το μαγαζί θα λέγαμε ότι ξεκίνησε μια γαστρονομική τάση που άλλαξε τη σκηνή της πόλης. Όταν άνοιξε, πριν από δέκα και κάτι χρόνια, στην κουζίνα του συνυπήρχαν τα δώδεκα μέλη μιας κολεκτίβας νεαρών μαγείρων, που δημιουργούσαν με τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών και τα πουλούσαν κιόλας. Μπορεί η ομάδα αυτή των 12 να έσπασε, όμως το Σέμπρικο συνεχίζει στην ίδια φιλοσοφία.

Κλείσιμο
Σερβίρει: Το φαγητό εδώ έχει μαμαδίστικο χαρακτήρα. Τα μαγειρευτά δεν λείπουν ποτέ, ούτε οι μεζέδες, ούτε φυσικά και τα ψητά. Οι μερίδες μεγάλες, σας επιτρέπουν να τις μοιραστείτε. Παίζουν πολύ με την εποχικότητα και τα φρέσκα υλικά, έτσι ο κατάλογός τους αλλάζει ανά τακτικά διαστήματα. Β.Δ.

Τιμή: €€
Φράγκων 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 557513

Διαβάστε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης