Φτιάχνουμε πασχαλινό ψωμί βήμα- βήμα

Φτιάχνουμε πασχαλινό ψωμί βήμα- βήμα

Πασχαλινό ψωμί αφράτο και πεντανόστιμο! Ψήστε το με ένα αυγό στη μέση και προσφέρετέ το ως δώρο στα βαφτιστήρια σας. Ψιλοκόψτε μυρωδικά ή τριμμένο κεφαλοτύρι, προσθέστε τα στη ζύμη και έχετε ένα τέλειο ψωμί για το γιορτινό σας τραπέζι!

NET_Pasxalino_Psomi
Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, διαλύουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 15’ μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς, τα μπαχαρικά, το αυγό και το λιωμένο βούτυρο, ζυμώνουμε περίπου 5’, μέχρι να πάρουμε μια αφράτη, ελαστική και μαλακή ζύμη.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ευρύχωρο λαδωμένο μπολ, σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 40’, μέχρι να διπλασιαστεί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσια ζυμαράκια, πλάθουμε σε μπαστουνάκια και κάνουμε μια πλεξούδα 2 ζυμαράκια μαζί, τα στρίβουμε και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.

Δείτε την υπόλοιπη διαδικασία και όλα τα υλικά της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης