20 συνταγές για λαχταριστούς κεφτέδες κάθε είδους

20 συνταγές για λαχταριστούς κεφτέδες κάθε είδους

Τα κεφτεδάκια είναι αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων. Τα απολαμβάνουμε ζεστά, αμέσως μόλις βγουν από το τηγάνι και τα συνοδεύουμε συνήθως με πατάτες. Υπάρχουν, όμως, και εξίσου νόστιμες συνταγές που τα ψήνουν στον φούρνο, για μια πιο υγιεινή εκδοχή.

ΝΕΤ_keftedes_anoigma
Και βέβαια, δεν λείπουν κι εκείνες που έχουν μια ωραία κοκκινιστή σάλτσα, η οποία ταιριάζει πολύ με ρύζι ή μια μακαρονάδα.

Πριν προχωρήσουμε στις συνταγές, ας δούμε μερικά μυστικά για την επιτυχία τους:

Κιμάς: μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για μοσχαρίσιο, αρνίσιο ή χοιρινό. Ο κεφτές θέλει λάπα, αν μιλάμε για μοσχαρίσιο κρέας, που είναι ένα απ’ τα πιο παχιά κομμάτια από πλευράς λίπους με ελαφριά κρεάτινη γεύση. Ακόμη μπορούμε να κάνουμε όποιον συνδυασμό θέλουμε, είτε μισή ποσότητα μοσχαρίσιο και μισή χοιρινό, είτε 1/3 μοσχαρίσιο, 1/3 χοιρινό και 1/3 αρνίσιο.

Υγρασία μίγματος: η υγρασία του μίγματος δίνει τα ωραιότερα και πιο αφράτα κεφτεδάκια, έτσι λοιπόν το μίγμα του κιμά πρέπει να είναι αφράτο όταν ζυμώνουμε. Υγρά που μαλακώνουν τις ίνες του είναι το ξύδι, το τριμμένο κρεμμύδι και η τριμμένη ντομάτα (ή αν δεν έχουμε, 1 κουτ. γλυκού πελτέ). Βάζουμε στο μίγμα καλής ποιότητας ξίδι από κόκκινο κρασί.

Κλείσιμο
Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης