Πώς μαγειρεύουμε σωστά την κινόα

Πώς μαγειρεύουμε σωστά την κινόα

 Όπως το ρύζι, το κουσκούς, έτσι και η κινόα δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για το μαγείρεμα. 

kinoa2

H κινόα σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και αμινοξέα και δεν έχει γλουτένη. Όπως το ρύζι, το κουσκούς, έτσι και η κινόα δεν απαιτεί μεγάλη προσπάθεια για το μαγείρεμα. Ωστόσο, για να έχουμε μια καλομαγειρεμένη κινόα πρέπει να προσέξουμε στα «σημεία».

Τύποι κινόα
Τα πιο συνηθισμένα χρώματα της κινόα είναι το λευκό, το μαύρο και το κόκκινο. Η λευκή κινόα είναι πιο απαλή και πιο γρήγορη για να μαγειρευτεί. Η κόκκινη κινόα είναι πιο σκληρή από τα υπόλοιπα είδη και θα πάρει λίγο περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί, τέλος, ακολουθεί η μαύρη κινόα. Η κόκκινη και η μαύρη κινόα έχουν πολύ καλή υφή, ιδανικές για κρύα πιάτα όπως σαλάτες.

Κλείσιμο
Αναλογία κινόα-νερό
Γενικά, χρησιμοποιήστε τη διπλάσια ποσότητα σε νερό από την κινόα. Η αναλογία πάει 1: 2, δηλαδή για κάθε ένα φλιτζάνι κινόα, χρησιμοποιήστε δύο φλιτζάνια νερό. Ένα φλιτζάνι ωμή κινόα δίνει τρία φλιτζάνια μαγειρεμένη κινόα. Ωστόσο, μπορείτε να πειραματιστείτε με την αναλογία νερού. Εάν θέλετε ένα αποτέλεσμα σαν εκείνου του ριζότου, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον1/4 φλιτζάνι νερού. Εάν θέλετε την κινόα πιο στεγνή ή να τη βάλετε σε σούπα η αναλογία είναι 1:1.75. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει χώρος για ευελιξία τόσο στην αναλογία, όσο και στον χρόνο που μαγειρεύετε την κινόα. Καλύτερα να ξαναπλύνετε την κινόα σας πριν τη μαγειρική. Βάλτε την σε ένα σουρωτήρι κάτω από τη βρύση και αφήστε να τρέξει το νερό για 5 λεπτά.

Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης