Κουραμπιέδες με μαραθόσπορο, κράνα, ούζο και λευκή σοκολάτα

Κουραμπιέδες με μαραθόσπορο, κράνα, ούζο και λευκή σοκολάτα

Κουραμπιέδες έχουμε δοκιμάσει πολλούς. Αλλά κουραμπιέδες με ούζο, μαραθόσπορο και κράνα πρώτη φορά! Αρωματικοί, πλούσιοι, δεν θέλεις να σταματήσεις! (Όχι, πως θα σταματούσε, δηλαδή, κανείς!)

kourabiedes
Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα τα βούτυρα με τη ζάχαρη, για 10-15 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Χαμηλώνετε την ταχύτητα, προσθέτετε το ούζο και συνεχίζετε. Βάζετε γάντζο στο μίξερ, προσθέτετε το μαραθόσπορο, το μπέικιν πάουντερ, τα κράνα, τις σταγόνες λευκής σοκολάτας, το κουκουνάρι, το αμύγδαλο και ανακατεύετε σε μέτρια ταχύτητα, ενώ σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι ελαφρώς τριφτή.

Βγάζετε τη ζύμη από τον κάδο, τη δουλεύετε λίγο με τα χέρια και στη συνέχεια, την ανοίγετε με τον πλάστη σε πάχος 1 εκ. και την κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια 15 γρ. το καθένα.

Στρώνετε τους κουραμπιέδες σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσουν, να πάρουν λίγο χρώμα και να κάνουν ρωγμές.

Βγάζετε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνετε να κρυώσουν. Πανάρετε με ζάχαρη άχνη και στρώνετε σε πιατέλες. Μόλις ολοκληρώνετε κάθε σειρά πασπαλίζετε ξανά με ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με σπασμένο μαραθόσπορο.

Κλείσιμο
Δείτε όλη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης