Κολοκύθα γεμιστή με κιμά, ρύζι και μυρωδικά

Κολοκύθα γεμιστή με κιμά, ρύζι και μυρωδικά

Εύκολη, γρήγορη και φθινοπωρινή. Γεμιστή κολοκύθα με κιμά, ρύζι, σταφίδες και τριμμένη γραβιέρα από πάνω που λιώνει στο φούρνο σε ένα απολαυστικό πιάτο για όλη την οικογένεια.

Κολοκύθα γεμιστή με κιμά, ρύζι και μυρωδικά
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. Πλένετε καλά την κολοκύθα, κόβετε το πάνω μέρος (καπάκι) και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τους σπόρους. Αλατοπιπερώνετε εσωτερικά την κολοκύθα και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Την τοποθετείτε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος με το κομμένο μέρος προς τα κάτω και την ψήνετε για 40 λεπτά. Στο μεταξύ, ετοιμάζετε τη γέμιση.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας συχνά με μια σπάτουλα.

Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε το ρύζι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και τον ζωμό. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Προσθέτετε τη σταφίδα και τα μυρωδικά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.

Βγάζετε την κολοκύθα από τον φούρνο και την αναποδογυρίζετε με προσοχή. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση, πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να λιώσει το τυρί. Τη σερβίρετε αμέσως.

Δείτε όλη τη συνταγή στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης