Κλαφουτί: Το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Κλαφουτί: Το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο του καλοκαιριού

Το διάσημο γαλλικό επιδόρπιο, που παραδοσιακά φτιάχνεται με κεράσια, έχει ρίζες από την αγροτική περιοχή Λιμουζίν και λέγεται ότι ήταν πολύ δημοφιλές από τον 19ο αιώνα.

Κλαφουτί: Το κλασικό γαλλικό επιδόρπιο του καλοκαιριού
Η μαγειρική παράδοση της νότιας Γαλλίας μάς έχει χαρίσει σπεσιαλιτέ όπως το ρατατούιγ, η μπουγιαμπέσα, το κασουλέ. Το κλαφουτί όμως είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό γλυκό της γαλλικής κουζίνας που είναι απόλυτα συνυφασμένο με το καλοκαίρι.

Με υφή που κυμαίνεται μεταξύ κέικ και κάσταρντ, το επιδόρπιο με κεράσια είναι μέχρι σήμερα ιδιαίτερα αγαπητό εντός αλλά και εκτός γαλλικών συνόρων και φτιάχνεται σε πολλές παραλλαγές που περιλαμβάνουν φρούτα όπως δαμάσκηνα, μήλα, αχλάδια, μούρα κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα στο Olivemagzine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης