Μπας κι η Ευρώπη τελικά δεν ήταν αντάξιά μας;
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Μπας κι η Ευρώπη τελικά δεν ήταν αντάξιά μας;

Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, είσαι ό,τι δηλώσεις. Από την ώρα που λογιστές β’ κατηγορίας έγιναν τσάροι της οικονομίας, καταδικάζοντάς μας σε αιώνια πτώχευση (για έναν αιώνα δηλαδή), επιτρέψτε στον ερασιτέχνη ιστορικό του παρόντος να διατυπώσει την εξής θεωρία: μήπως το μοιραίο λάθος του Μωάμεθ Β’ του Πορθητού ήταν ότι έφαγε κόλλημα με την Πόλη και από την κατάκτηση του Βυζαντίου και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους Οθωμανούς; Είδε την Κερκόπορτα, ο «ψωνισμένος», αλλά δεν πρόσεξε τη φάκα.

(*Ας σοβαρευτούμε: ό,τι κι αν αποφάσιζε η Ε.Ε. είμαστε πια κατά βάση μόνοι μας)

Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, είσαι ό,τι δηλώσεις. Από την ώρα που λογιστές β’ κατηγορίας έγιναν τσάροι της οικονομίας, καταδικάζοντάς μας σε αιώνια πτώχευση (για έναν αιώνα δηλαδή), επιτρέψτε στον ερασιτέχνη ιστορικό του παρόντος να διατυπώσει την εξής θεωρία: μήπως το μοιραίο λάθος του Μωάμεθ Β’ του Πορθητού ήταν ότι έφαγε κόλλημα με την Πόλη και από την κατάκτηση του Βυζαντίου και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους Οθωμανούς; Είδε την Κερκόπορτα, ο «ψωνισμένος», αλλά δεν πρόσεξε τη φάκα. Απαξ και έμπλεξε με τους Ελληνες, και στη συνέχεια μάλιστα τους έκανε και… συμβούλους στην Αυλή του -εννοώ τους Φαναριώτες-, ήταν μοιραίο ότι θα βάραγε διάλυση. Το ίδιο κατ’ αναλογία φαίνεται ότι έπαθε και η Ενωμένη Ευρώπη της ΟΝΕ. Από τη στιγμή που «κλότσησε» η Ελλάδα και δεν μας έδωσαν την προσοχή (και τα λεφτά) που έπρεπε, έγιναν όλα μαλλιά-κουβάρια. Και να λέμε πάλι καλά που οι ΗΠΑ στέκουν ακόμη στα πόδια τους, αφού πέρασαν ξυστά από τον κίνδυνο! Αν είχαν βγάλει Ελληνα president, σήμερα μπορεί και να περίμεναν στην ουρά για συσσίτιο από το Μεξικό, είτε θα έφευγαν μετανάστες στο Ιράν.

Ναι, σίγουρα η ευθύνη βαραίνει ιστορικά τους παρηκμασμένους Ρωμαίους που έδωσαν «αέρα» στα γερμανικά φύλα, αντί να τα τσακίσουν μια και καλή και να κλείσουν όσους απομείνουν σε ζωολογικούς κήπους, για να έχει και ο Δαρβίνος μετά κάποια απτά δείγματα της Εξέλιξης των Ειδών, να κάνει ο άνθρωπος τη δουλειά του πιο εύκολα. Σοβαρή είναι και η επιπολαιότητα των Γάλλων που ενώ είχαν τη μισή Βρετανία υπό την κατοχή τους, τους άφησαν να γίνουν κράτος, μετά αυτοκρατορία, παρηκμασμένοι αποικιοκράτες και τώρα τσάτσοι των ΗΠΑ. Με αυτά τα δυο «κακά σπυριά», τους Γερμανούς και τους Αγγλους, δεν τα βγάζει εύκολα πέρα κανείς. Αλλά αν υποθέσουμε ότι θα φτάναμε στο σημείο να κάνουμε αυτοκριτική (κάτι όχι και τόσο δημοφιλές στον αρχαίο Ελληνισμό, που μας κληροδοτήθηκε μάλλον από τον πρώιμο χριστιανισμό), καταλήγουμε σε ένα και μόνο συμπέρασμα: και όλο το EFSF να προικίσουν Ινδοί, Κινέζοι, Βραζιλιάνοι, Σαουδάραβες με λεφτά για την ΕΛΛΑΔΑ και μόνο, κι αυτούς θα τους ρίξουμε έξω! Δεν είναι τυχαίο ότι οι ραγδαία αναπτυσσόμενες χώρες τύπου Βραζιλίας δεν θέλουν ούτε κουβέντα μαζί μας! Γιατί νομίζετε; Μπας κι έχουν προηγούμενα επειδή κάνουμε Καρναβάλι στο Μοσχάτο και ο Θρύλος κέρδισε τη Σάντος του Πελέ την εποχή που ο Γιωργάκης ήταν ακόμα παιδί;  

Με λίγα λόγια, Ο,ΤΙ απόφαση κι αν έπαιρνε η Ε.Ε., είτε συνεχίσει είτε διαλυθεί είτε γίνει κλαμπ των «15» ή των «125», η Ελλάδα στην ουσία είναι πλέον ΜΟΝΗ ΤΗΣ και ουδείς έχει τη διάθεση να τη βοηθήσει περαιτέρω. Δεν θέλει ΚΑΝ να το συζητήσει! Πιο εύκολα θα ξεκινούσαν οι Βρυξέλλες τη διαδικασία για ένταξη στην ΟΝΕ του άρτι ανακαλυφθέντος πλανήτη ΔΙΔΥΜΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ, ο οποίος απέχει 300 εκατομμύρια έτη φωτός, από το να διακινδυνεύσουν ένα ακόμη πρόγραμμα για μας. Καθότι ακόμη και οι ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ, έπειτα από τόσες σφαλιάρες, απειλές και κονδύλια που έπεσαν, θα είχαν κάνει ΜΙΑ ΕΣΤΩ αληθινή αποκρατικοποίηση, θα είχαν διώξει μερικούς εντελώς αχρείαστους δημόσιους υπαλλήλους, αντί να… αναθεωρούν την ήδη κολοβή εφεδρεία. Θα είχαν κόψει τα ελλείμματα αντί… να τα αυξάνουν (!) σε περίοδο περικοπών και λιτότητας. Θα είχαν βρει έναν σοβαρό και απλό τρόπο να εισπράττουν τις έκτακτες εισφορές αντί του χαρατσιού στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Ε, όταν αποδεδειγμένα και ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ δεν μπορούμε να χωρίσουμε δυο γαϊδάρων άχυρα, δεν νομίζω ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ότι έχουμε την παραμικρή προοπτική μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όποια κι αν ήταν αυτή και όπως κι αν εξελιχθεί. Εντάξει, για παρηγοριά ας πούμε τελικά ότι η Ε.Ε. δεν ήταν ΑΝΤΑΞΙΑ μας! Οτι χάσαμε τα καλύτερά μας χρόνια μ’ αυτούς τους βαρβάρους που δεν μπορούν να χωρίσουν δύο CDS άχυρα. Παρότι υπέρμαχος 100% του να μείνουμε στο ευρώ, το θεωρώ πια τόσο εφικτό όσο και να πάρουμε το Τσάμπιονς Λιγκ. Και μάλιστα σε συνθήκες όπου έμαθαν να στήνουν ποδοσφαιρικά ματς εις βάρος μας ακόμη και οι Γαλλο-Γερμανοί! Αγαπούλα, μας τα πήραν ΟΥΛΑ!

Κάθε νοήμων άνθρωπος που δεν θέλει να ζήσει χρόνια σε μια κατάσταση μεταξύ BLACK OUT και WIPE OUT (ήτοι μες στη μαύρη τύφλα του να σπάει τα μούτρα του δεξιά και αριστερά), εύχεται τουλάχιστον να οριστεί ένα μεταβατικό στάδιο, να μας δοθεί ένας χρόνος ικανός να πάμε στο καλό. Για να αποφύγουμε ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ που δεν τη βάζει ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ο νους. Μας το φωνάζει όλη η Δύση: δεν μας θέλουν και θα μας πάνε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, «εντός-εκτός». Μήπως θα ήταν καλύτερα να προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, να διαπραγματευτούμε μάλλον ένα ειδικό καθεστώς, μια «προνομιακή» σχέση σύνδεσης εντός Ευρώπης, όπως και άλλες χώρες που άφησαν το νόμισμά τους, αντί να παριστάνουμε ΤΟΥΣ ΧΑΖΟΥΣ, ότι δεν τρέχει και τίποτα τάχα μου και ότι με την τάδε ή τη δείνα συμφωνία θα ξελασπώσουμε; Γιατί τότε θα φτάσουμε στον ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ που, πιστέψτε με, θα είναι ό,τι χειρότερο. Κάναμε 20 χρόνια για να «προσαρμοστούμε» έστω και στα ψευτοχαρτιά; Ας μας δώσουν 2 για να πάμε... στο πλάι, αν όχι έξω, συντεταγμένα και να ’μαστε και φίλοι. Αλλιώς… Ε, καλά, δεν το βλέπουν; Θα τους πάρουμε όλους στον λαιμό μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ