Οι "Ευρωλιγούρηδες" αγωνίζονται για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Οι "Ευρωλιγούρηδες" αγωνίζονται για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία

Οφείλω πριν απ' όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με συκοφαντούν και με βρίζουν, σε όλους τους βαλκάνιους χωριάτες.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Αν και δεν το φαντάζονται, οι βρισιές και οι συκοφαντίες τους είναι χρήσιμες σ' εμένα, επειδή δείχνουν πού "πονάνε"! Έτσι με καθοδηγούν ν' ασχολούμαι με θέματα που ενδιαφέρουν τους Έλληνες ώστε να ενημερώνουν τους καλόπιστους αναγνώστες και κριτικούς μου. Ιδού λοιπόν η συνέχεια των εξελίξεων για τη "Βιώσιμη Ευρώπη" και την "Πράσινη Συμφωνία της Ευρώπης" και τα 5 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζει ότι οι "πράσινες επενδύσεις" θα ξεπεράσουν τα 250 δισ. ευρώ το χρόνο, έως το 2030. Το σχέδιο παρουσίασε η Επιτροπή στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και είχε στόχο τις μηδενικές εκπομπές αερίων άνθρακα έως το 2050. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι "πηγές" της Commission ανέφεραν ότι η Δυτική Μακεδονία με τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ θα μπορούσε να ωφεληθεί περισσότερο από κάθε άλλο. Ο κοινοτικός προϋπολογισμός υπολογίζεται να κινητοποιήσει πάνω από ένα (1) τρισεκατομμύριο ευρώ, σε βάθος δέκα χρόνων, καθώς το 25% των κοινοτικών πόρων θ' αφιερωθούν στα προγράμματα για την κλιματική αλλαγή. Τα σχετικά κονδύλια προέρχονται από τις παρακάτω πηγές:
- 500 δισ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης
- 300 δισ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του Invest EU

- 100 δισ. ευρώ (δηλαδή το 10%) από εθνικούς πόρους που κι αυτά μπορούν να τα δανειστούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με μικρό επιτόκιο
- 100 δισ. ευρώ από τον Μηχανισμό Δίκαιης Μετάβασης, που συστάθηκε για να χρηματοδοτήσει ειδικά τις περιοχές της Ευρώπης που είναι υπερβολικά εξαρτημένες από τον άνθρακα, όπως η Δυτική Μακεδονία και η Αρκαδία, με τα λιγνιτωρυχεία της ΔΕΗ. Δημιουργείται μάλιστα και ταμείο Δίκαιης Μετάβασης που το προικοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με 7,5 δισ. ευρώ.
Σ' αυτή την πρωτοβουλία για την ανάπτυξη "Πράσινης Οικονομίας”, εκτός από τις αντιδράσεις των αριστεροδεξιών καθυστερημένων πολιτικά, υπήρξαν και δημιουργικές κριτικές κι αντιδράσεις. Ο Γκ. Βολφ, διευθυντής του Ινστιτούτου Bruegel έσπευσε να προτείνει να μεταφερθούν επιπλέον πόροι από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και τα άλλα Ευρωπαϊκά Ταμεία στο πρόγραμμα "Βιώσιμη Ευρώπη". Επίσης η Εστρέλλα Ντ. Φερράντις των social media πρότεινε στην Επιτροπή να φροντίσει ώστε η "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία" να ευνοήσει και τους λαούς της Ευρώπης πέρα από τις επιχειρήσεις, ώστε να περιοριστεί το χάσμα της ανισότητας μαζί με την τρύπα του όζοντος.

Πολλές αμερικανικές πολυεθνικές, αδιαφορώντας για τη βλακεία του Τραμπ που δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή , αποφάσισαν να επενδύσουν στην πράσινη ανάπτυξη.
Για παράδειγμα η Black Rock που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους επτά (7) τρισ. δολαρίων αποφάσισε να δεκαπλασιάσει τις "πράσινες" επενδύσεις της έως το 2030 κι από 90 δισ. δολάρια να τις φτάσει στο ένα (1) τρισ. δολάρια. Το Βατικανό έχει ανακοινώσει ότι θα κατευθύνει τα κεφάλαιά του έξω από εταιρείες που παράγουν αέρια άνθρακα. Το ίδιο δήλωσαν και πολλά ασφαλιστικά ταμεία της Ευρώπης, του Καναδά και των ΗΠΑ.

Κλείσιμο
Η Ελίζα Φερέιρα, Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επισκέφθηκε πρόσφατα τη χώρα μας δήλωσε ότι η Ελλάδα θα είναι ο ένατος μεγάλος δικαιούχος της Πράσινης Συμφωνίας της Ευρώπης. Στην αρχή θα πάρει 294 εκατ. ευρώ επιδοτήσεις απ' ευθείας. Με τη συνδρομή του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης τα κονδύλια που μπορεί ν' απορροφήσει η χώρα μας θα φτάσουν τα τέσσερα (4) δισ. ευρώ. Ο υπουργός Ενέργειας και Μεταφορών Κ. Χατζηδάκης υπολογίζει ότι η χώρα μας μπορεί ν' απορροφήσει 3,7-4,4 δισ. ευρώ. Το ίδιο είπε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Ελλάδα για το ΣΤ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης θα πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση 21 δισ. ευρώ την περίοδο 2021 - 2027. Αρκεί βέβαια να κάνουμε τα κατάλληλα προγράμματα εγκαίρως, επειδή τα χρήματα δίνονται για την "Πράσινη Ανάπτυξη" και όχι για να καίμε το "χαρτί" στα σκυλάδικα. Αλλά το πρόβλημα των αριστεροδεξιών εχθρών της Ευρώπης δεν είναι ούτε η "Πράσινη Ανάπτυξη" ούτε οι 5 εκατομμύρια νέες θέσεις απασχόλησης. Το πρόβλημά τους είναι ότι αυτά τα κάνει η Ενωμένη Ευρώπη και δεν μπορεί να τα κάνει ή δεν θέλει να τα κάνει κανένα μίζερο εθνικό κράτος όπως η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Πολωνία κλπ. Τους εξοργίζει το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση λύνει τα προβλήματα με διάλογο δημοκρατικό χωρίς εντάσεις, απειλές και πατριωτική οργή και θυμό. Και το χειρότερο, τους στερεί την εθνικιστική τους υπερηφάνεια ότι το δικό τους έθνος και κατ' επέκταση το δικό τους εθνικό κράτος είναι το καλύτερο του Κόσμου και ο δικός τους λαός είναι ο περιούσιος λαός, που πρέπει να ηγεμονεύει σ' όλη τη γη!...

Αυτή τη φιλολογία και την ψυχολογία του περιούσιου έθνους και λαού δεν την έχουν μόνο οι εθνικιστές, ρατσιστές και μιλιταριστές των παλιών αποικιοκρατικών αυτοκρατοριών, όπως Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Ιταλοί κλπ. που νοσταλγούν τα παλιά μεγαλεία! Την ίδια υστερία και υπεροψία έχουν και οι εθνικιστές μικρών και κατακτημένων για αιώνες κρατών όπως οι Πολωνοί, οι Ούγγροι, οι Σλοβάκοι κλπ. Ίσως το εθνικιστικό αίσθημα απελευθερώθηκε ύστερα από τόσα χρόνια υποτέλειας. Όσο για τους Έλληνες εθνικιστές, αυτοί νοσταλγούν την αυτοκρατορία του Μεγαλέξανδρου και του Βυζαντίου, αν και είναι αμφίβολο αν έχουν ανέβει μια φορά στην Ακρόπολη ή έχουν πάει σε Βυζαντινό Μουσείο και στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης…

Αυτή η ψυχολογία έχει την καταγωγή της στον χωριάτη που θεωρεί το χωριό του το καλύτερο του Κόσμου κι ας είναι ένα λασποχώρι ή ένας βράχος όπου δεν φυτρώνει ούτε μπαρούτι. Το έθνος των εθνικιστών δεν είναι παρά το χωριό του χωριάτη διευρυμένο ώστε ο τοπικισμός του να περιλάβει κι άλλους εθνικιστές με τα χωριά τους. Φυσικά η εθνικιστική αντίληψη αδυνατεί να δει ότι στον Κόσμο υπάρχουν παλιές και νέες Μεγάλες Δυνάμεις (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία κλπ.) και πολυεθνικοί κολοσσοί με κεφάλαια μεγαλύτερα από το ΑΕΠ των μικρών χώρων αλλά και πολλών μεσαίων κρατών. Για παράδειγμα οι Google, Apple, Facebook, Amazon έχουν κεφαλαιοποίηση ενός (1) τρισεκατομμυρίου δολαρίων η κάθε μία. Αυτοί λοιπόν οι κρατικοί και εταιρικοί κολοσσοί τείνουν να υποτάξουν στα συμφέροντά τους και στους πολέμους τους τα μεσαία και μικρά εθνικά κράτη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση λοιπόν είναι ένα απλό οικονομικό και κοινωνικό ανάχωμα για την υπεράσπιση των πολιτισμών και των γλωσσών των εθνών και των λαών της Ευρώπης. Γι΄ αυτό και σε όλες τις περιοχές του κόσμου δημιουργούνται ενώσεις κρατών που θέλουν να μοιάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν υπογράφονταν η Συμφωνία για την Ένωση των Εθνών της Νότιας Αμερικής, ο Πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα είπε "Θέλουμε να την κάνουμε σαν την Ευρωπαϊκή Ένωση". Το ίδιο είπε και ο πρόεδρος της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης όταν υπεγράφη η Ένωση των Κρατών της Αφρικής…

Γι΄ αυτό εμείς "Ευρωλιγούρηδες" δεν είμαστε μόνο σκληροί και αδιάλλακτοι υπερασπιστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αγωνιζόμαστε για πολύ περισσότερα. Αγωνιζόμαστε να δημιουργήσουμε τη Δημοκρατική Ομοσπονδία της Ευρώπης με εκλεγμένο πρόεδρο, εκλεγμένη Βουλή και Γερουσία, Ευρωπαϊκό Υπουργείο Εξωτερικών, Ευρωπαϊκό Υπουργείο Άμυνας και Ευρωπαϊκό Στρατό κλπ. για την προστασία των πολιτών της Ευρώπης, του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής και του ευρωπαϊκού ονείρου για κοινωνική δικαιοσύνη με ελευθερία και δημοκρατία.

Υ.Γ. Επειδή έχω ρευματισμούς και δεν μπορώ να πάω στις Βρυξέλλες, γι΄ αυτό εξουσιοδοτώ καθέναν ξεχωριστά τους συκοφάντες και υβριστές μου να πάρουν εκείνοι τα μπικικίνια και να τα… παντελονιάσουν τα παπαγαλάκια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ