Έγκλημα στον Αιγιαλό
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Έγκλημα στον Αιγιαλό

Όποιος διαβάσει το νομοσχέδιο που δόθηκε για δημόσια διαβούλευση σχετικά με τον αιγιαλό και την παραλία αντιλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή ότι οι συντάκτες του, αλλά και όσοι φέρουν την πολιτική ευθύνη, εγκληματούν εις βάρος της χώρας

Ετσι απλά και χωρίς περιστροφές, πιστεύω ακράδαντα ότι έδωσαν στη δημοσιότητα έναν νόμο που γράφτηκε σε κάποιο δικηγορικό γραφείο που εξυπηρετεί κάποια ειδικά συμφέροντα, εντελώς αντίθετα με τα συμφέροντα μιας καλώς εννοούμενης επιχειρηματικής - τουριστικής ανάπτυξης, που τη θέλουν οι περισσότεροι Ελληνες.

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται ένα ζωηρότατο ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό και ειδικά στην αγορά γης στα νησιά, κυρίως, και στα υπόλοιπα τουριστικά θέρετρα. Δεκάδες διεθνή funds, αλλά και Αραβες, Τούρκοι, Κινέζοι στριφογυρνούν στη χώρα, μιλούν με τις τράπεζες και ψάχνουν να αγοράσουν γη ή έτοιμα ξενοδοχεία που βρίσκονται υπό χρεοκοπία. Τι τους αρέσει άραγε και το ψάχνουν τόσο πολύ; Πρώτον, η Ελλάδα στις τιμές αυτές, γιατί θα μπορούσαν να αγοράσουν και παλαιότερα, αλλά ή δεν πουλάγαμε ή δεν πουλιόμασταν γιατί είχαμε λεφτά ή κάλυψη από τις τράπεζες. Δεύτερον, τους γοητεύει ότι η Ελλάδα είναι σχετικά ακόμα παρθένο μέρος, εκτός από τον ήλιο και τη θάλασσα που διαθέτουν και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι. Είναι λιγότερο χτισμένη, φθηνή πλέον και ασφαλής σε σχέση με την Τουρκία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο κ.λπ.

Αυτό το νομοσχέδιο που φέρνουν τώρα σε μία δεκαετία -και μάλιστα την κρίσιμη δεκαετία όπου θα αλλάξουν χέρια εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης και τουριστικά ακίνητα- θα καταστήσει την Ελλάδα δέκα φορές χειρότερη από την περίφημη Μαρμπέγια της Ισπανίας. Γιατί δυστυχώς εμείς δεν είμαστε... Ισπανοί αλλά Ελληνες. Θα υποβαθμίσει δραματικά το επίπεδο του περιβάλλοντος και μαζί ακόμα περισσότερο το επίπεδο των τουριστών που θα μας επισκέπτονται. Αναφερόμαστε στην οικονομική και όχι στην κοινωνική διάσταση του θέματος.

Ταυτοχρόνως θα στείλει ένα τραγικό παλαιοκομματικό μήνυμα σε όλους τους επί δεκαετίες παρανομούντες ανά τη χώρα, ότι μπορεί να το ξανακάνουν και να χτίσουν ένα αυθαίρετο στον αιγιαλό (ή στο δάσος) αφού επιτρέπει με ειδική διάταξη τη νομιμοποίησή τους. Οπως πολύ σωστά είπε άλλωστε και η βουλευτής της Ν.Δ. Φωτεινή Πιπιλή, «δεν μπορεί ο κάθε μπουρτζόβλαχος, το κάθε βλαχαδαριό να καταστρέψει με τη δική του αισθητική αυτό που λέμε παραλία».

Απορώ πώς είναι δυνατόν να υπάρξει έστω και ένας υπουργός ή έστω και ένας βουλευτής που θα υπογράψει τέτοιο έγκλημα. Σήμερα που υποτίθεται ότι η χώρα πάει να κάνει μια νέα αρχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ