savvas-anastasiadis

Επικύρωση της πλαστογραφίας των Σκοπίων!

Σάββας Αναστασιάδης

Πριν πετεινός λαλήσει τρις το τερατούργημα Κοτζιά – Τσίπρα μπήκε στις σωστές του διαστάσεις με πολύ απλό και καθαρό τρόπο. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός σε άπταιστη «μακεδονική», όπως λέει η συμφωνία, μίλησε μόνο για «Μακεδόνες» και «μακεδονική κοινωνία», χωρίς προσδιορισμούς. Ούτε σεβέρνα, λοιπόν, ούτε βόρεια. Κάθε μέρα άλλαζε ο προσδιορισμός που μας έλεγαν ότι συμφωνήθηκε. Για να καταλήξουμε εν τοις πράγμασι στο σκέτο «Μακεδονία», χάρισμα έναντι μιας κόκκινης… γραβάτας στο Σκοπιανό εθνικισμό.

Μετά μάλιστα από μια απίστευτη προπαγάνδα που ξετυλίχθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής, όπου ο κ. Κοτζιάς υποβίβασε ένα μείζον εθνικό θέμα σε κουτσομπολιό εμφανίζοντας απόρρητα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών. Γνωρίζοντας καλά ότι στη διπλωματία δεν έχει σημασία παρά μόνο το αποτέλεσμα. Και το αποτέλεσμα είναι ότι για πρώτη φορά μετά το Μακεδονικό Αγώνα και τους απελευθερωτικούς αγώνες 1912-1913, μια Ελληνική κυβέρνηση ανατρέπει με την υπογραφή της σε διεθνή συμφωνία το φρόνημα, την πεποίθηση, την ίδια την ιστορία της Μακεδονίας. Μιας συμφωνίας που ο κ. Τσίπρας απαξίωσε να φέρει στη Βουλή με έναν πρωτοφανή αντικοινοβουλευτικό και αντιδημοκρατικό αλά Μαδούρο αυταρχισμό.

Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας είναι μια βαθιά ιδεολογική κίνηση από την πλευρά του. Κι αυτό δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός. Ακόμη και ως τόπος της υπογραφής, επελέγη συμβολικά το χωριό Ψαράδες των Πρεσπών, όπου το 1949 η Αριστερά της εποχής εκείνης διακήρυττε τον «προαιώνιο πόθο του λαού μας», την «ένωση της Μακεδονίας σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο Μακεδονικό κράτος»! Για να μπορεί σήμερα ο καπετάνιος του εθνομηδενιστικού μετώπου, ο Φίλης (που ως υπουργός Παιδείας έβγαλε την γενοκτονία των Ποντίων από τη διδακτέα ύλη και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ανοιχτά ότι ουδέποτε διεπράχθη γενοκτονία) να δηλώνει ότι η φράση «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» υποκρύπτει αλυτρωτισμό!!!

Μια επιχειρηματολογία από όλο τον κυβερνητικό θίασο που ούτε οι εχθροί της Ελλάδας δεν σκέφτηκαν να αρθρώσουν προκειμένου να προπαγανδίσουν τις απόψεις τους στους πολίτες. «Επιχειρήματα» που ούτε η άλλη πλευρά των διαπραγματεύσεων δεν τόλμησε να επικαλεστεί…

Στη διπλωματία όμως τα πράγματα δεν ερμηνεύονται με συναισθηματισμούς ούτε με ξόδεμα λέξεων. Στη διπλωματία κάθε σημείο στίξης έχει τη σημασία του. Με τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, λοιπόν, αναγνωρίζεται επίσημα έθνος Μακεδόνων στα βόρεια σύνορα της Μακεδονίας μας. Αυτό συνεπάγεται η αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» χωρίς μάλιστα κανένα επιθετικό προσδιορισμό όπως και η αναγνώριση της ιθαγένειας ως «μακεδονικής», επίσης χωρίς έστω προσχηματικό προσδιορισμό. Αρκεί κανείς να διαβάσει το άρθρο 1 και θα καταλάβει.

Αυτό το θέμα είναι η βάση όσων έπονται. Το θέμα των εμπορικών ονομασιών όταν ανοίξει θα προκαλέσει πολλά σοκ, όπως και όσα προβλέπει το άρθρο 3 παρ. 4 και το άρθρο 6 ότι δηλαδή «τα μέρη (σ.σ. και η Ελλάδα!!!) δεσμεύονται να μην επιχειρούν, υποκινούν, υποστηρίζουν ή και ανέχονται πράξεις ή δραστηριότητες μη φιλικού χαρακτήρα κατά του άλλου μέρους» αλλά και ότι «έκαστο μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικούς φορείς που πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και των αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο μέρος». Διατάξεις που επιδέχονται ελαστικής ερμηνείας κατά το δοκούν, «ποινικοποιούν» το φρόνημα και εγείρουν ήδη ερωτηματικά για… λουκέτα σε οτιδήποτε Μακεδονικό. Με άλλα λόγια αποδεχθήκαμε εμμέσως πλην σαφώς ότι έχουμε κι εμείς τέτοιους φορείς που στρέφονται ενάντια στα Σκόπια. Και οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα μια απάντηση εάν σκοπεύει να κλείσει την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών ή το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα. Για όλους τους παραπάνω λόγους η συμφωνία αυτή ακυρώνει το Μακεδονικό Αγώνα, τον αγώνα του Παύλου Μελά, του Κορομηλά, του Δραγούμη και των άλλων Μακεδονομάχων.

Φυσικά, το κείμενο αυτό εκτός από… προικοσύμφωνο αποτελεί και ένα «προσύμφωνο» που απαιτεί μια διαδικασία για να εξελιχθεί και να τεθεί σε ισχύ. Όμως η 17η Ιουνίου 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μία θλιβερή σελίδα στην Ελληνική ιστορία ανεξάρτητα από το αν η Σκοπιανή πλευρά θα ανταποκριθεί στα απαιτούμενα βήματα. Και ο λόγος είναι απλός: η συμφωνία που υπογράφτηκε χθες θα αποτελεί στο εξής τεκμήριο επικύρωσης από τα πιο επίσημα ελληνικά χείλη της πλαστογραφίας που επιχειρεί εδώ και χρόνια ο Σκοπιανός εθνικισμός. Θα είναι η πρώτη επίσημη αναγνώριση από Ελληνική κυβέρνηση ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική! Κι αυτό θα αποτελεί όπλο σε βάρος της πατρίδας μας στα χέρια μικρών ή μεγάλων παικτών της διεθνούς γεωπολιτικής σκηνής. Με υπογραφή Τσίπρα και με δεκανίκι Καμμένου.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

SPARTA.

Κυριε Αναστασιαδη.Το SVERNA η το GORNA MACEDONIA, ηταν εφευρεση του Τσιπρα και του Κοτζια για εσωτερικη καταναλωση.Το περιτυλιγμα για το μεγα ξεπουλημα που συμφωνησε η δοσιλογη Ελληνικη κυβερνηση πρωτα με τον Λευκο Οικο και κατοπιν με την Μερκελ και την Ε.Ε. Σκετο Μακεδονια και ξεπουληθηκε αυτο που ο Ελληνικος λαος ηθελε και που ηταν διακιωματικα δικο του.Ξεπουλησαν ο Τσιπρας, ο Καμμενος και ο Κοτζιας μια ιστορια χιλιαδων χρονων για την καρεκλα και την κονομα.Ανθρωποι αδιστακτοι χωρις κανενα ηθικο φραγμο που καταντησαν την Ελλαδα στην τελευταια θεση της Ευρωπης, κατω πια και απο την Αλβανια.Η επομενη σφαλιαρα θα ερθει απο την Αλβανια καθως ο Κοτζιας εχει αποφασισει μαζι με τον Τσιπρα και τον Καμμενο πριν πεσουν να ξεπουλησουν καθετι Ελληνικο.

giannis

Η παγίδα στην επομενη κυβερνηση της ΝΔ είναι καλά στημένη απ τον Τσιπρα και τον Καμμενο. Η επικύρωση της συμφωνίας έχουν σχεδιάσει να μην γίνει απ την παρούσα βουλή. Τελος του 2018 πριν την μείωση των συντάξεων όταν τα Σκοπια θα έχουν τελειώσει ολα τα προαπαιτουμενα της συμφωνίας και οταν η διαδικασια για εισοδο των Σκοπιων στο ΝΑΤΟ θα εχει τελειωσει, ο Τσιπρας θα ορίσει ημερομηνία για την επικύρωση απ την βουλή. Αυτη δεν θα προλαβει να γινει γιατι ο Καμμενος θα δηλωσει οτι καταψηφιζει την συμφωνια και ριχνει την κυβερνηση για να μην επιτρεψει τους προδοτες των αλλων κομματων να την επικυρωσουν. Μετα την αποχωρηση του Καμμενου απ την κυβερνηση ο Τσιπρας δεν αποκλειεται να φερει την συμφωνια στη βουλη και ισως ζητησει την επικυρωση της απο 180.Η συμφωνια δεν θα περασει η κυβερνηση θα πεσει και θα γινουν εκλογες.Ο Τσιπρας θα εχει βγαλει τη χωρα απ το μνημονιο, θα εχει λυσει το σκοπιανο, δεν θα εχει μειωσει τις συνταξεις και θα τον εχουν ριξει οι πατριδολαπηλοι φασιστες. Ο Καμμενος θα κατεβει στις εκλογες λεγοντας οτι εβγαλε τη χωρα απ το μνημονοι και προστατεψε τα εθνικα συμφεροντα και η ΝΔ θα μεινει με τις καυτες πατατες του σκοπιανου της μειωσης των συνταξεων και του αφορολογητου. Να δουμε η ΝΔ -αλλα και το πασοκ- θα βαλουν το μυαλουδακη τους να δουλεψει ή θα δειξουν την ιδια αφελεια, την ανοησια μαλλον, να πεσουν στην παγιδα, οπως το καλοκαιρι του 2015 που ο Τσιπρας τους δουλεψε και ψηφισαν το μνημονιο του.Για τον Θοδωρακη δεν λεω τιποτα ετσι κι αλλιως ειναι ο χρησιμος ηλιθιος της υποθεσης

dt

Δεν ξερω αν σωνεται τιποτα ... αλλα Ο Τσιριζα και οι Ψεκασμενοι ελληνες και συν αυτω..... βλεπε αλλα σκουπιδια συνεργαζομενα ,στην Μακεδονια μας δεν παιρνουν ουτε 1% οταν και οποτε γινουν εκλογες. Ο Μητσοτακης μαλλον θα ειναι ο επομενος πρωθυπουργος,απο τωρα μεσω ειδικων εχει ετοιμο το απορριπτικό σχεδιο που θα φερει στην Βουλη και θα ψηφιστει 180 βουλετυτες Plus . Κι ετσι θα γλυτωσει η χωρα απο την ταπείνωση, αλλα και το αισχος να μπορουν να βγουν στην θαλασσα μας, να ειναι οι γνησιοι Μακεδονες και εμεις το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ.

Όχι υποκρισίες

Κ. Αναστασιάδη ξεκινάτε το άρθρο σας με κάτι πολύ επιτρέψτε μου ασόβαρο. Είπε ο Ζάεφ Μακεδόνες και όχι Βορειομακεδόνες και άρα να το τερατούργημα, να η ειρωνία περί γραβάτας κλπ... Ενώ αν είχε πει ο Ζάεφ Βορειομακεδόνες τότε δεν θα είχατε πρόβλημα και η συμφωνία θα ήταν καλή!!!! ε; Κ. Αναστασιάδη όχι υποκρισίες και όχι να πιανόμαστε από το κάθε τι για να αποδείξουμε αυτό που έχουμε καταλήξει πολύ πριν. Δηλ ότι δεν θέλετε όνομα Μακεδονία στην ονομασία της FYROM, σωστά; Στο όνομα FYROM που περιέχει κιόλας τον όρο Μακεδονία!!!!! Κάτι που δόθηκε στους γείτονες από το 1993 και που όλος ο κόσμος αποκαλεί από τότε σκέτη Μακεδονία. Και η πάλη της Ελλάδος για σύνθετη ονομασία ξεκίνησε από τότε με αποκορύφωση την διαπραγμάτευση στο Βουκουρέστι (όπου οι γείτονες δεν δέχθηκαν τον όρο της Ελλάδας για erga omnes οπότε και η διαπραγμάτευση έτσι κατέληξε), αλλά όμως που η Ελλάδα πρότεινε τότε σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό! Οπότε πείτε ξεκάθαρα ποιο είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το πρόβλημά σας! Η γλώσσα και η ιθαγένεια των γειτόνων ή το σύνθετο όνομά τους; Γιατί αν το πρόβλημα είναι η λέξη Μακεδονία στο όνομα τότε αναζητείστε τους ενόχους λίγο πιο παλιά σε κάποιες άλλες διπλωματικές ομάδες...

Ιστορική καταγγελία από όψιμο μακεδονομάχο

Ανθέλληνας, προδότης, μειοδότης και πουλημένος ο σλαβόφωνος οπλαρχηγός Κωνσταντίνος Κώττας, επειδή πεθαίνοντας στην τουρκική αγχόνη, το 1905, φώναξε «Ντα ζίβι Γκρτσια» («Ζήτω η Ελλάδα»); Είπε δηλαδή τις ύστατες λέξεις του «στην ντοπιολαλιά», όπως γράφουν τα ελληνικά ιστορικά μυθιστορήματα που αναπλάθουν τον βίο του, μια ντοπιολαλιά που τις προάλλες τής δόθηκε το παρωνύμιο «κομιτατζίδικα» από ελληνικές εφημερίδες.

dp

Άσε μας ρε φίλε

Κούλης

Ωραίο επιχείρημα dp

Ένα είναι το ερώτημα...

Εσύ βρε απαίσιε μισέλληνα, από ποιους πληρώνεσαι? Ξεπουλιέσαι στην Κουμουνδούρου, στα Σκόπια, ή τα παίρνεις κι από τις 2 μεριές? Αυτά να μας πεις μπρε.

panos

αν το κανουμε οπως οι ισπανοι με την καταλωνια,ομοσπονδο κρατος μετο ονομα κεντρικη μακεδονια-ελλαδα,θα μας αναγνωρισει ο ΟΗΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΝΩ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία